Σε συναγερμό θέτουν ΕΥΠ και ΕΛ.ΑΣ. τα τυφλά χτυπήματα στην Ευρώπη μετά τον πόλεμο στο Ισραήλ. Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν τεθεί σε «κόκκινο» συναγερμό και στη χώρα μας, με τα μέτρα προστασίας να εντείνονται. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» στην εκπομπή Live News, η εμπόλεμη κατάσταση στο Ισραήλ αλλά και η επίθεση στις Βρυξέλλες θέτουν σε «κόκκινο συναγερμό» την ΕΥΠ και την ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε επίσης: Βομβαρδισμός του νοσοκομείου στη Γάζα: Το ηχητικό του Ισραήλ με το οποίο κατηγορεί την Ισλαμική Τζιχάντ για την επίθεση

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο δημοσιογράφος, σε συναγερμό βρίσκεται όλη η Ευρώπη για τυχόν νέα «τυφλά» χτυπήματα μετά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες.


 Συναγερμός για τους στόχους και τα μέτρα ασφαλείας

Παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα και  το έγγραφο που περιλαμβάνει τους στόχους για τους οποίους έχουν παρθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας και προστασίας.

Χαρακτηριστικό  της κατάστασης είναι ότι από χθες έχουν εφαρμοστεί αυξημένα μέτρα ασφάλειας και στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Επιπλέον, ενίσχυση σε μέτρα προστασίας εφαρμόζονται σε «διπλωματικά και προξενικά κτίρια του Ισραήλ και του Ιράν».

 Ένοπλη επίθεση στις Βρυξέλλες

 Υπενθυμίζεται ότι στο κέντρο των Βρυξελλών έγινε δολοφονική επίθεση το βράδυ της Δευτέρας με δύο νεκρούς και έναν τραυματία. Πίσω από το αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, είναι το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση το βράδυ της Δευτέρας.

 Tο Ισλαμικό Κράτος είπε πως ένας από τους μαχητές του πραγματοποίησε την επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τους δύο νεκρούς Σουηδούς στις Βρυξέλλες, μέσω ανάρτησης στο telegram.

Διαβάστε επίσης: Βρυξέλλες: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση

Ο 45χρονος τζιχαντιστής σκότωσε δύο άτομα και τραυμάτισε ακόμα ένα και ύστερα από ανθρωποκυνηγητό έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά σε ένα καφέ στην περιοχή Σέρμπεκ στις βόρειες Βρυξέλλες το πρωί της Τρίτης.

Το όπλο του, ένα Καλάσνικοφ, με το οποίο πραγματοποίησε τις επιθέσεις, βρέθηκε δίπλα στον δράστη.