Μια βόλτα με ελικόπτερο θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Λυκείου, στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελου Μιχαήλ. Οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, στη βάση της Δεκέλειας.

Θα προηγηθεί, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, η διενέργεια των ιατρικών εξετάσεων στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής, ενώ την επόμενη ημέρα θα πραγματοποιηθεί η εκπαίδευση και θα γίνουν οι πτήσεις στη Σχολή Ικάρων.

Μάλιστα, για τους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και τις οικογένειές τους που θα επιλεγούν και διαμένουν εκτός Νομού Αττικής δύναται να τους παρασχεθούν, εάν το επιθυμούν, δωρεάν διαμονή και σίτιση σε εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Πολεμικής Αεροπορίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.haf.gr έως και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου. Η επιλογή θα γίνει με κλήρωση, η οποία θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου.

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα κληρωθούν για να συμμετάσχουν στην εκδήλωση απαιτούνται:

  • Η προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης-συγκατάθεσης του γονέα (για ανηλίκους).
  • Η επιτυχής περάτωση των ιατρικών εξετάσεων πτητικής ικανότητας στο Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής.
  • Η επιτυχής περάτωση εκπαίδευσης σε μέτρα ασφαλείας και διαδικασίες ανάγκης.
Οι προγραμματισμένες πτήσεις ενδέχεται να αλλάξουν ημερομηνία λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και διαθεσιμότητας πτητικών μέσων, ενώ η εκδήλωση δύναται να τροποποιηθεί ή να αναβληθεί αναλόγως των υπηρεσιακών αναγκών.