Η νέα κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει και αύριο, Τετάρτη (18/10), αρκετές περιοχές της χώρας. Οι βροχές και οι καταιγίδες που κυριαρχούν στο σκηνικό του καιρού τις τελευταίες ώρες, θα συνεχιστούν.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο καιρός που επικρατεί από τις πρωινές ώρες της Τρίτης στα δυτικά και βόρεια της χώρας, αναμένεται να επιδεινωθεί τις επόμενες ώρες έως και το μεσημέρι της Τετάρτης (18/10). Τα φαινόμενα πρόκειται να επεκταθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της Ελλάδας.

Ειδικότερα, από τις μεσημεριανές ώρες σήμερα (17/10) οι βροχές στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά, στα νησιά του Ιονίου και στη Μακεδονία θα ενταθούν και θα σημειωθούν και καταιγίδες. Η κακοκαιρία μετά το απόγευμα θα επεκταθεί στη Θεσσαλία και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας έως τις πρωινές ώρες αύριο (18/10) θα επηρεάσει το βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια και τα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα.

Η κακοκαιρία θα είναι κατά τόπους έντονη στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου και στα παράκτια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo, το επεισόδιο βροχόπτωσης τις επόμενες ώρες κατατάσσεται στην κατηγορία 3 (σημαντική).

Δείτε χάρτες:

kakairia_xartis1
kakairia_xartis2

Κακοκαιρία: Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τoν καιρό: Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά και νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στα νοτιότερα τμήματα και θα εξασθενήσουν. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ηπειρωτικά θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας: 

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ στρεφόμενοι όμως βαθμιαία σε βορείων διευθύνσεων έως 5 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς, ενώ στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:


 

O καιρός ανά περιοχή

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε βίντεο:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα νότια τις πρώτες πρωινές ώρες δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι στην Κρήτη. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στην Κρήτη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από τις πρωινές ώρες και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 24 και στην Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα νότια. Τα φαινόμενα το απόγευμα στα βόρεια και το βράδυ στα νότια θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία από τα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα ασθενείς μεταβλητοί.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.