Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου της Μαίρης Χρονοπούλου, καθώς αστυνομικοί του Τμήματος Παιανίας θα πραγματοποιήσουν έρευνα στο σπίτι της μετά τις καταγγελίες και τις υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια. 

Η σπουδαία ηθοποιός Μαίρη Χρονοπούλου, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, γλίστρησε στο χώρο του σαλονιού, έπεσε και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι και ο πρώτος άνθρωπος που την αντίκρισε ήταν η Γεωργιανή οικιακή βοηθός της. Στην εκδοχή αυτή συγκλίνει και το πόρισμα στο οποίο κατέληξε ο ιατροδικαστής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Μανώλης Σακελλιάδης, όπου αναφέρεται ως αιτία θανάτου η «ενδοκρανιαία αιμορραγία τραυματικής αιτιολογίας υπό εργαστηριακή διερεύνηση».

Διαβάστε ακόμα: Μαίρη Χρονοπούλου: Η ΕΛΑΣ πραγματοποιεί έρευνες στο σπίτι της - Τι αναζητούν; 

Θάνατος Μαίρης Χρονοπούλου: Οι έρευνες της Αστυνομίας

Ωστόσο, άτομα από το στενό περιβάλλον της, μετά το θάνατό της στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ανάμεσά τους και ο δικηγόρος της, ζήτησαν να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε και χτύπησε η Μαίρη Χρονοπούλου, ενώ υπήρξαν από κάποιους υπόνοιες περί εγκληματικής ενέργειας.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα χωρίς εισαγγελική εντολή, αλλά και χωρίς να υπάρχουν -όπως λένε αστυνομικές πηγές- ούτε στοιχεία, ούτε κι ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια.

Θα γίνει αυτοψία στο σπίτι της Παιανίας προκειμένου να πέσει περισσότερο φως στις συνθήκες πτώσης της Μαίρης Χρονοπούλου. Οι αστυνομικοί θα επικεντρωθούν στο χώρο του σπιτιού όπου έπεσε και θα μιλήσουν με άτομα του περιβάλλοντός της. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα λεγόμενα της οικιακής βοηθού, που τη βρήκε αιμόφυρτη και ειδοποίησε για το συμβάν, ενώ έχουν ήδη ληφθεί δύο μαρτυρικές καταθέσεις.

Αλκίνοος Μπουνιάς: «Όσοι μπήκαν στα οικονομικά της πρέπει να ελεγχθούν»

Ο Αλκίνοος Μπουνιάς, καλός φίλος της Μαίρης Χρονοπούλου, άφησε αιχμές για την περιουσία της. Μιλώντας για τη μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ανέφερε: «Δεν διεκδικώ καμία δάφνη ως προς τη φιλία μου με τη Μαίρη. Έλεγε ότι γνωριζόμαστε 44 χρόνια. Ήμουν έφεδρος ανθυπολοχαγός και είχα φαντάρους μου τον Γιάννη τον Καραλή και τον Νίκο Καρβέλα, που στενοχωρήθηκε πάρα πολύ. Από χθες έχει μπει εισαγγελέας και γίνεται μεγάλη έρευνα. Μια επιτροπή έχει αποφασίσει να γίνει στο σπίτι της μια τελετή. Η Μαίρη μού είχε πει ότι θέλει το σπίτι της να είναι μουσείο. Εφόσον υπάρχει συμβόλαιο, να τα πάρει το “Χαμόγελο”. Υπάρχει μια εικόνα ξέφραγου αμπελιού. Εγώ δεν μπήκα ποτέ στα οικονομικά της Μαίρης, όσοι μπήκαν πρέπει να ελεγχθούν».

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», στο οποίο η Μαίρη Χρονοπούλου έχει δηλώσει ότι άφησε το σπίτι της, δήλωσε ότι «έχει ενημερωθεί το τοπικό αστυνομικό τμήμα για τη φύλαξη του σπιτιού της Μαίρης Χρονοπούλου και ο δήμος».

Διαβάστε ακόμα: Μαίρη Χρονοπούλου: Μυστήριο γύρω από το ματωμένο νυχτικό της

Το τελευταίο αντίο στη Μαίρη Χρονοπούλου

Στο μεταξύ, οι φίλοι της θα την αποχαιρετήσουν στο τελευταίο της ταξίδι. Σήμερα στον κήπο της, γύρω από την πισίνα, θα οργανωθεί το τελευταίο «πάρτι», θα τη «διαβάσει» ο πνευματικός που είχε και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας όπου θα ακολουθήσει ένα αφιέρωμα -με εικόνες και ήχο- στη ζωή της.

Η τελευταία επιθυμία της ήταν η τέφρα της να τοποθετηθεί σε μνημείο που ζήτησε να κατασκευαστεί στον αύλειο χώρο του σπιτιού στην Παιανία, όπου διέμενε έως την τελευταία στιγμή της ζωής της. Εκεί, λοιπόν, θα φτιαχτεί το μνημείο της με την επιγραφή «Μαίρη Χρονοπούλου. Ηθοποιός. Αγαπούσε τα παιδιά».

Δημοσιεύθηκε στην Ontime