Ξανά στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση της ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη οι ιατροδικαστές, μάρτυρες υπεράσπισης της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου, Χρήστος Κραββαρίτης και Ουράνια Δημακοπούλου.

Ο κ. Κραββαρίτης επέμεινε κατά τη διάρκεια της εξέτασής του πως ο θάνατος της πρωτότοκης κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου οφείλεται όχι στη χορήγηση κεταμίνης, για την οποία μάλιστα τόνισε πως βιβλιογραφικά δεν υπάρχει θανατηφόρα δόση, αλλά «σε οξύ πνευμονικό οίδημα, συνεπεία πνευμονοπάθειας και λήψης κατασταλτικών φαρμάκων», ενώ επισήμανε πως υπήρχε καλπάζουσα λοίμωξη στον οργανισμό του παιδιού. Ο μάρτυρας δέχτηκε ερωτήσεις από την υπεράσπιση της κατηγορουμένης και αναφερόμενος στα 32.000 λευκά αιμοσφαίρια που βρέθηκαν στις 12/4 στις εξετάσεις της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, έκανε λόγο για «συνταρακτικό εύρημα», αφού όπως εξήγησε «πάνω από 30.000 είναι στα όρια της σηψαιμίας».

Ο κ. Κραββαρίτης κλήθηκε ξανά από την υπεράσπιση να σχολιάσει την αιτία θανάτου που αναγράφηκε στην ιατροδικαστική της Τζωρτζίνας. «Το πώς δόθηκε η αιτία θανάτου στο περιστατικό αυτό, παρέχει παρασάγγας από το σύνηθες» τόνισε ο μάρτυρας και επέμεινε πως η κεταμίνη χορηγήθηκε από τους ιατρούς.

«Άρα οι γιατροί λένε ψέματα» ήταν η ερώτηση του συνηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας Δ. Γεωργακοπούλου, με τον μάρτυρα να απαντά πως δεν χρησιμοποίησε τη συγκεκριμένη λέξη, ωστόσο επανέλαβε την εκτίμησή του πως η κεταμίνη χορηγήθηκε στο παιδί κατά τη διασωλήνωση.

Συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας: Οκτώ άτομα, γιατροί, νοσηλευτές, συμφώνησαν ότι δεν δόθηκε κεταμίνη. Έχετε άλλη πεποίθηση;

Μάρτυρας: Η εμπειρία μου λέει αυτό. Δεν έχω δει διασωλήνωση χωρίς αναισθησία… Δεν είπα ότι οι γιατροί είναι ψεύτες. Δεν επιτέθηκα στους κλινικούς γιατρούς… Είναι ο λόγος τους εναντίον του δικού μου.

Δίκη Ρούλας Πισπισρίγκου: Νέος κύκλος ερωτήσεων μετά τους ισχυρισμούς του μάρτυρα

Οι ισχυρισμοί του μάρτυρα προκάλεσαν νέο κύκλο ερωτήσεων και από την έδρα του δικαστηρίου, με την πρόεδρο και την εισαγγελέα να επιμένουν ιδιαίτερα στις αναφορές του πως ο πνεύμονας της μικρής Τζωρτζίνας έπασχε.

Πρόεδρος: Αυτό το πνευμονικό οίδημα αποκλείεται να είναι από άλλη αιτία;

Μάρτυρας: Έντονο πνευμονικό οίδημα με τα στοιχεία αυτά είναι το πλέον πιθανό να έχει προέλθει από ένα σοβαρό υπόβαθρο.

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Ανοικτό το ενδεχόμενο οι θάνατοι να οφείλονται σε κληρονομική νόσο, λέει ιατροδικαστής

Την αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας αμφισβήτησε και η ιδιώτης ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου, η οποία καταθέτει ως μάρτυρας ειδικών γνώσεων που προτάθηκε από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Τα φάρμακα έχουν δοθεί πέριξ της ώρας του θανάτου τρεις παρά τέταρτο με τρεις», υποστήριξε η ιατροδικαστής, ενώ άφησε, για ακόμη μια φορά, ανοικτό το ενδεχόμενο οι θάνατοι των τριών παιδιών της οικογένειας να οφείλονται σε πιθανή κληρονομική νόσο.

«Δεν έχω ταχθεί ποτέ κατά των γιατρών, ό,τι έχει γίνει έχει γίνει εν μέσω θεραπευτικού πρωτοκόλλου», ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας, η οποία για να ενισχύσει τον ισχυρισμό της μίλησε αναλυτικά για τον χρόνο που έσπευσαν οι γιατροί να βοηθήσουν το παιδί και την ώρα του θανάτου.

Πάντως, σήμερα δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου λόγω ασθένειας.