Ανησυχία και αναστάτωση προκάλεσε στη Ζάκυνθο η υπόθεση αρπαγής μιας 16χρονης μέσα από το νοσοκομείο του νησιού. Δράστης όπως αποδείχθηκε ήταν ο ίδιος ο πατέρας της. Μαζί με τη σύζυγό του, είχαν χάσει την επιμέλεια των δύο παιδιών τους, μετά από έλεγχο που έγινε στο σπίτι τους.

Η έρευνα σχετικά με τα γεγονότα στο νοσοκομείο συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η απαγωγή της ανήλικης.

Εν τέλει, η περιπέτεια της 16χρονης είχε αίσιο τέλος, καθώς η αστυνομία εντόπισε τον 44χρονο Αφγανό πατέρα της με τη συνδρομή των αρχών της Πάτρας και συνέλαβε και τον πατέρα και την κόρη.

Ο πατέρας και η κόρη τώρα πρόκειται να επιστρέψουν στη Ζάκυνθο, όπου ο 44χρονος θα βρεθεί αντιμέτωπος με την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου. Η 16χρονη, που βρίσκεται σε καλή κατάσταση υγείας, θα επιστρέψει στο νοσοκομείο της Ζακύνθου, όπου θα παραμείνει υπό προστατευτική φροντίδα μέχρι να βρεθεί κατάλληλη κοινωνική δομή για τη φιλοξενία της και της 6χρονης αδελφής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο 44χρονος Αφγανός κατοικεί μόνιμα στο νησί μαζί με την 44χρονη σύζυγό του, που είναι ντόπια. Οι δύο τους έχουν δύο ανήλικες κόρες. Τον περασμένο Αύγουστο, έπειτα από αναφορές για ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης των παιδιών, έγινε έρευνα στο σπίτι τους και κρίθηκε απαραίτητο να αφαιρεθεί η επιμέλεια από τους δύο γονείς και να μεταφερθούν τα κορίτσια σε κοινωνική δομή.

Από τότε, οι δύο αδελφές, η μεγαλύτερη 16 ετών και η μικρότερη 6 ετών, διέμεναν προσωρινά στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου της Ζακύνθου, εν αναμονή να βρεθεί κατάλληλη κοινωνική δομή που θα τις φιλοξενήσει.

Ο πατέρας, πιθανόν ενημερωθείς για αυτό, πήγε στο νοσοκομείο, πήρε την μεγαλύτερη κόρη του και εξαφανίστηκε. Επί του παρόντος, ο 44χρονος Αφγανός αντιμετωπίζει την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου. Επίσης, η υπεύθυνη της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου της Ζακύνθου κλήθηκε από τον εισαγγελέα για την αποτίμηση της ευθύνης της ως προς την έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, αλλά αφέθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της.