Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρίσκεται στην Αθήνα από σήμερα το απόγευμα. Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κυριάκος Πιερακκάκης, παρουσία αγήματος της πολεμικής αεροπορίας.

Αύριο Τετάρτη 11, Οκτωβρίου στις 17:30 το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Να αναφερθεί ότι σύμφωναμε το romfea.gr ο Οικουμενικός Πατριάρχης έφτασε στην Αθήνα για να συμμετάσχει στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τα 100 χρόνια του Περιοδικού «Θεολογία».

 Επίτιμοι δημότες του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης η Σακελλαροπούλου και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανακηρύχθηκαν επίτιμοι δημότες του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Ανδραβίδα.


Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στις αρχές του Σεπτέμβρη μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επισκέφθηκαν την Ηλεία μετά από κοινή πρόσκληση των Δήμων Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πύργου, καθώς και της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας και Ωλένης.

Στην αντιφώνησή της προς τον δήμαρχο Ιωάννη Λέντζα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναφέρθηκε στην ιστορία της Ανδραβίδας, αλλά και στην 117 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η 117 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση Ανδραβίδας φρουρεί τους ουρανούς της πατρίδας μας. Με αυταπάρνηση και προσήλωση, όπως τους υπερασπίζονταν ο σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης και ο υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος τον περασμένο χειμώνα. Τους μνημονεύουμε με ευγνωμοσύνη, μαζί με όλους μας τους ήρωες».

Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο φυσικό κάλος της περιοχής, αλλά και στις πρωτοβουλίες του δήμου για την προστασία του περιβάλλοντος.

Μιλώντας για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σημείωσε, απευθυνόμενη προς τον δήμαρχο, ότι «είναι μεγάλη τιμή για μένα να με συμπεριλάβετε στους δημότες σας και μάλιστα από κοινού με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, μια λαμπρή προσωπικότητα που έχει κερδίσει τον σεβασμό όχι μόνο των συμπατριωτών μας, αλλά ολόκληρου του κόσμου».