Ειδική ομάδα απομάκρυνσης φιδιών αναμενόταν σε σχολείο στο Ζάρκο, του δήμου Φαρκαδόνας στα Τρίκαλα, το οποίο δεν φιλοξένησε μαθητές την Τρίτη, 10 Οκτωβρίου, αφού γέμισε με οχιές

Στο δημοτικό του Ζάρκου, στα Τρίκαλα, δάσκαλοι και μαθητές είχαν εντοπίσει τέσσερα φίδια, ειδικότερα οχιές, το τελευταίο διάστημα, με την κατάσταση να φτάνει στο μη παρέκει. 

Έτσι, ενημέρωσαν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση Τρικάλων και τον Δήμο Φαρκαδόνας, με τους φορείς να παίρνουν άμεσα την απόφαση να κλείσει το σχολείο και να μπει ειδική ομάδα απομάκρυνσης των φιδιών.

Τρίκαλα: Τηλεκπαίδευση για τους μαθητές του δημοτικού Τετάρτη και Πέμπτη

Η πληροφόρηση από το trikalanews αναφέρει, πάντως, ότι η παρέμβαση από το συνεργείο για να απομακρυνθούν οι οχιές έχει αρχίσει, όμως τα τα παιδιά από το δημοτικό σχολείο στα Τρίκαλα την Τετάρτη (11/10) και την Πέμπτη (12/10) θα κάνουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Η παρουσία των φιδιών αποδίδεται στα πλημμυρικά φαινόμενα, οι κακοκαιρίες Daniel και Elias που έπληξαν τη Θεσσαλία, μια και το Ζάρκο μπορεί να μην επλήγη από τη βροχή, αλλά ήταν περικυκλωμένο από νερά. Τα φίδια αναθάρρησαν, βγήκαν μέχρι το χωριό και, επακόλουθα, στο σχολείο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, την οποία επικαλείται το τοπικό Μέσο, δεν υπήρξε κάποιο περιστατικό δαγκώματος.