Στον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, το Δήμο Αθηναίων, ο Κώστας Μπακογιάννης καίτοι έχει εντάξει αρκετά νέα πρόσωπα στην ομάδα του Αθήνα Ψηλά, δείχνει εκ νέου την εμπιστοσύνη του σε εκλεγμένους στις προηγούμενες εκλογές συμβούλους, που έχουν αποδείξει την αξία τους με πραγματική δουλειά στις γειτονιές της πόλης. Άλλωστε ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις εύκολα…

Έτσι λοιπόν, στη 7η ΔΚ λοιπόν συναντάμε για 2η φορά τον υποψήφιο Κοινοτικό Σύμβουλο κο Νίκο Γιαννακόπουλο, ο οποίος εκλέχθηκε στις εκλογές 2019 σε ηλικία 25 ετών. Ο κος Γιαννακόπουλος είναι πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΠΑ) και Νομικής (University of Nicosia) ενώ κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους στο Δημόσιο Χρηματοπιστωτικό Δίκαιο και στο Διεθνές & Ευρωπαϊκό Δίκαιο ενέργειας από το ΕΚΠΑ και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο αντίστοιχα. Τα τελευταία 2 χρόνια απέκτησε πολύτιμη εργασιακή εμπειρία καθώς εργάστηκε ως σύμβουλος-συνεργάτης στο ιδιαίτερο γραφείο του απερχόμενου Υπουργού Υγείας κου Θανάση Πλεύρη ενώ επί του παρόντος συνεχίζει να απασχολείται ως μάχιμος δικηγόρος και σύμβουλος – συνεργάτης στο πολιτικό του γραφείο.

Μετά την εκλογή του το 2019, ως Κοινοτικός Σύμβουλος στην 7ηΔΚ και συγκεκριμένα στο πλαίσιο της θητείας του ως μέλος στην Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή της 7ης ΔΚ του Δήμου Αθηναίων πραγματοποίησε πολλαπλές δράσεις βελτίωσης της λειτουργίας των σχολικών εγκαταστάσεων της 7ης κοινότητας θέτοντας ως προτεραιότητα το ευ ζην των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Αυτό το έργο συνίσταται σε ενέργειες όπως ο συντονισμός έργων υποδομής στα σχολεία (πχ ανακαινίσεις), η σύναψη συμβάσεων προμηθειών και εξοπλισμού τους, ο εφοδιασμός με σημαντικά αναλώσιμα ιδιαίτερα την περίοδο του κορονοϊού. Επιπλέον, ο κος Γιαννακόπουλος επένδυσε ιδιαιτέρως στη καλλιέργεια στενής και παραγωγικής συνεργασίας με τις διευθύνσεις των σχολείων με αποτέλεσμα την υλοποίηση πολιτιστικών, εθελοντικών και περιβαλλοντικών δράσεων.

Εκτός από τα σχολεία, ο κος Γιαννακόπουλος υποστήριξε έμπρακτα ενέργειες ανάπλασης στις γειτονιές της κοινότητας ενώ κατά την θητεία του στάθηκε ποικιλοτρόπως στο πλευρό ιδιαίτερα των ευάλωτων που δοκιμάστηκαν κυρίως στη περίοδο της καραντίνας. Ήταν και είναι παρών και αυτό είναι κάτι που του το αναγνωρίζουν οι δημότες της κοινότητας. Υπάρχει άραγε μεγαλύτερη χαρά για έναν πολιτευόμενο της αυτοδιοίκησης από το να τον αποκαλούν οι συνδημότες του «ο Νικόλας μας»;!

Με εμπειρία και γνώση, θέτει εκ νέου εαυτόν στη κρίση των δημοτών την Κυριακή και δεσμεύεται να συνεχίσει να εργάζεται αποτελεσματικά για το καλό της περιοχής και των κατοίκων της με ειλικρίνεια και αφοσίωση. Γιατί η 7ΔΚ ανέβηκε ψηλά αυτά τα 4 χρόνια αλλά με πρόσωπα σαν τον Νίκο Γιαννακόπουλο που νοιάζονται πραγματικά για τον Δήμο, μπορεί να στοχεύει…. σε ακόμα ψηλότερες κορυφές.