Εντυπωσιακή είναι για την περασμένη εβδομάδα η αύξηση του αριθμού των θανάτων ασθενών με κορονοϊό.  Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), το οποίο δόθηκε πριν από λίγη ώρα στη δημοσιότητα, 53 ασθενείς με κορονοϊό έχασαν τη ζωή τους για την εβδομάδα η οποία έληξε την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, έναντι 35 για την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, ενώ 36 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας, έναντι των 33 για την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

Επίσης, οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας έφτασαν τις 868, έναντι των 869 για την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

Τέλος, το εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ καταγράφει επίσης έναν θάνατο ασθενούς από επιπλοκές της γρίπης, χωρίς, πάντως, να έχουν δηλωθεί νέα σοβαρά κρούσματα της νόσου για την περασμένη εβδομάδα.

 Ματίνα Παγώνη για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Αναφορές στο εμβόλιο του κορονοϊού έκανε σήμερα και η Ματίνα Παγώνη. Όσον αφορά στο νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον κορονοϊό, ανέφερε: «Περιμένουμε τις εισηγήσεις από την Επιτροπή Εμβολιασμού, ύστερα από εισηγήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των επιστημόνων των ομάδων που έχουν ασχοληθεί με όλα αυτά και για το θέμα του κορονοϊού θα μας ενημερώσουν μέσα στον Οκτώβρη».

 «Τα καινούργια εμβόλια πρέπει να περάσουν από τρεις φάσεις και από υπογραφές. Αν δεν μπει και η τελευταία υπογραφή, κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να σας πει τίποτα», εξήγησε.

«Ο κόσμος εμβολιάζεται μετά τις 20 Οκτωβρίου, γιατί θέλουμε δύο βδομάδες μετά το εμβόλιο να κάνουμε τα αντισώματα. Επομένως, αν πας μετά το τέλος Οκτώβρη συν δύο ημέρες φτάνεις γύρω στο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου. Από εκεί και πέρα, είσαι ασφαλής για ιώσεις και γρίπη», ανέφερε η Ματίνα Παγώνη.

Επανέλαβε τη διευκρίνιση πως μπορείς την ίδια ημέρα να κάνει κάποιος το εμβόλιο και γρίπης και κορονοϊού. Απλώς τα κάνεις σε διαφορετικό χέρι.

Όπως τόνισε, «με ιδιαίτερη προσοχή, με υπευθυνότητα, με αντισηπτικά στην τσέπη, τα οποία έχουμε πετάξει και στην τσάντα, θα συνεχίσουμε. Προς το παρόν είμαστε ευτυχισμένοι γιατί έχουμε καλό καιρό και στα σχολεία μπορούν να ανοιγοκλείνουν οι δάσκαλοι, οι καθηγητές τα παράθυρα, να αλλάζει ο αέρας, να αλλάζει ατμόσφαιρα. Θα μπούμε σε εσωτερικούς χώρους, θα είμαστε περισσότερο προσεκτικοί».