Γέμισε η Γαλλία με κοριούς. Στα μέσα μεταφοράς, στα σπίτια, στα σχολεία, ακόμη και στα νοσοκομεία εντοπίζονται παντού κοριοί. Το πρόβλημα είναι έντονο, όπως και η ανησυχία για την εξάπλωσή τους, καθώς οι κοριοί μεταφέρονται με τις μετακινήσεις πληθυσμού και κυρίως με τον τουρισμό.

Ανησυχία προκαλεί και στην Ελλάδα η έξαρση εμφάνισης κοριών στο Παρίσι, καθώς πέραν του ότι οι κοριοί ταξιδεύουν με τους τουρίστες, φαίνεται πως έχουν παρατηρηθεί ήδη αρκετά κρούσματα στις τουριστικές περιοχές της χώρας μας.

 «Τα τελευταία χρόνια έχουμε αρκετούς κοριούς στην Αθήνα και όσο πάνε αυξάνονται», αναφέρει στο Live News ο Βλάσσης Μπισμπίκης, γεωπόνος, μέλος Δ.Σ. ΣΕΑΜΕ.

Οι κοριοί εντοπίζονται κυρίως κατά τη θερινή περίοδο, όταν υπάρχει αυξημένη ροή πληθυσμού και όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε τουριστικές περιοχές.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, το τσίμπημα του κοριού είναι σαν το τσίμπημα του κουνουπιού, όμως προκαλεί πιο έντονη φαγούρα.

Πανικός στη Γαλλία με την εμφάνιση των κοριών 

Ο πανικός έχει ξεκινήσει από το Παρίσι, όπου κοριοί έχουν κατακλύσει σπίτια, ξενοδοχεία, ακόμα και μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως λεωφορεία και μετρό.

 «Εδώ, εδώ και εδώ. Στο Παρίσι είναι παντού. Στους κινηματογράφους, τα νοσοκομεία και τα τρένα».

Η χώρα δίνει αγώνα για να εξαφανίσει τους κοριούς, μερικούς μόλις μήνες από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τα στοιχεία που δημοσίευσε η Εθνική Υπηρεσία Υγειονομικής Ασφάλειας προκαλούν τρόμο, καθώς δείχνουν ότι στη Γαλλία περισσότερο από ένα στα δέκα νοικοκυριά έχουν πληγεί από κοριούς τα τελευταία πέντε χρόνια.

Βρετανικά ΜΜΕ, μάλιστα, αναφέρουν ότι οι κοριοί της Γαλλίας έχουν ήδη ταξιδέψει στο Λονδίνο.

Πού εμφανίζονται οι κοριοί

Οι κοριοί δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν, καθώς είναι πολύ μικροσκοπικοί. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρατηρήσουμε τα σημεία που κοιμούνται άνθρωποι και εάν εντοπίσουμε τα παρακάτω «σημάδια», τότε πρέπει να ανησυχήσουμε:

Οσμή μούχλας: Οι κοριοί παράγουν χημικές ουσίες για να επικοινωνήσουν, κάτι που προκαλεί την οσμή.

Κηλίδες αίματος: Εάν υπάρχουν κηλίδες αίματος στις ραφές των σεντονιών, των κουβερτών, των μαξιλαριών, του στρώματος κ.λπ., τότε είναι πολύ πιθανό να έχετε προσβληθεί με κοριούς.

Εξωτερικοί σκελετοί: Οι κοριοί αφήνουν πίσω τους το εξωτερικό κέλυφός τους.

Μικροσκοπικά, μαύρα στίγματα που είναι πιθανώς περιττώματα κοριών. Μπορεί να τα βρείτε σε κλινοσκεπάσματα, το στρώμα, το κεφαλάρι και κάτω από τα μαξιλάρια του καναπέ.

Αυγά: Οι θηλυκοί κοριοί θα γεννήσουν λευκά, οβάλ αυγά σε ρωγμές και σχισμές μετά το ζευγάρωμα.