Τον εγκέφαλο της φονικής ενέδρας της εξαπλής δολοφονίας των Τούρκων μαφιόζων στην Αρτέμιδα, πριν από περίπου έναν μήνα, και έναν εκτελεστικό βραχίονα εκτιμούν πως έχουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Αυτό προκύπτει από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες ηγετικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., αποκαλύπτοντας πώς στήθηκε η ενέδρα θανάτου στους έξι Τούρκους μαφιόζους της ομάδας «Dalton» από μέλη αντίπαλης συμμορίας.

Ο ρόλος του 32χρονου που εντοπίστηκε στο «Ελ. Βενιζέλος»

Οι δύο συλληφθέντες για την υπόθεση είναι ο 32χρονος που εντοπίστηκε στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» δύο ώρες μετά το φονικό, προτού διαφύγει στη Μυτιλήνη, και ένας 28χρονος που εντοπίστηκε και συνελήφθη στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Ο 32χρονος αποκαλύφθηκε ότι έπαιζε σε «διπλό ταμπλό», αφού εμφανιζόταν ως φίλος των θυμάτων, τους είχε βρει τα δύο κρησφύγετα στην Αττική, τους είχε προμηθεύσει με πλαστά έγγραφα και φρόντιζε για την έξοδό τους από τη χώρα. Ωστόσο, αποδείχθηκε πως ήταν αυτός που οργάνωσε τη δολοφονία, αφού είχε αλλάξει στρατόπεδο και από τους «Dalton» είχε περάσει στους «Redkit», την αντίπαλη συμμορία. Ο συγκεκριμένος άνδρας αρχικά προσπάθησε να στήσει τη δολοφονία στο σπίτι των έξι μαφιόζων στην Αρτέμιδα. Προφασίστηκε ότι είχε γνωστό έναν κουρέα και πως θα ήταν καλό να τον φέρει να τους περιποιηθεί. Οι έξι, όμως, φοβούμενοι μήπως αποκαλυφθούν, αρνήθηκαν και ο 32χρονος έβαλε μπροστά το «σχέδιο Β'». Μαζί με τον 28χρονο εντόπισαν το σημείο όπου θα στηνόταν η ενέδρα θανάτου. Αφού μετέφερε τον 28χρονο την ημέρα της δολοφονίας στο σημείο της ενέδρας, πήγε και παρέλαβε τους έξι, τους οποίους εγκατέλειψε μέσα στο αμάξι, και τέσσερα όπλα ανέλαβαν δράση…

Συνολικά 60 κάλυκες βρέθηκαν στο σημείο, από δύο πιστόλια και πιθανόν από δύο αυτόματα. Στην ενέδρα εκτιμάται ότι συμμετείχε και ένα τρίτο άτομο, του οποίου τα στοιχεία προς το παρόν είναι άγνωστα και αναζητείται από τις Αρχές.

Η ομάδα των «Dalton»

Ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Ιωάννης Σκούρας, κατά τη διάρκεια παρουσίασης στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. μίλησε για τεράστια επιτυχία της Αστυνομίας απέναντι στην εισαγόμενη εγκληματικότητα.

Η εξαπλή δολοφονία ήταν αντίποινα για δολοφονία συντρόφου τους, που είχε γίνει πριν από λίγους μήνες στην πόλη Γκρενόμπλ της Γαλλίας. Ή και για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη διακίνηση των ναρκωτικών εδώ στην Ελλάδα, αφού τα θύματα, ανάμεσα στις υπόλοιπες δράσεις τους, ήταν η εν Ελλάδι ομάδα των «Dalton».

Οι δύο αυτές μαφιόζικες ομάδες εδώ και χρόνια επιδίδονται σε έναν ανηλεή πόλεμο, που μετρά δεκάδες νεκρούς στην Τουρκία, σε χώρες των Βαλκανίων και της Ευρώπης. Δραστηριοποιούνται στα συμβόλαια θανάτου, στη διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και γυναικών. Οι συλληφθέντες, πάντως, αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 5/10