Θησαυρούς της αρχαιότητας έκρυβε η γη της Θεσσαλονίκης, όπως αποκαλύφθηκε από τις εργασίες που έγιναν για το μετρό Θεσσαλονίκης.  Ξεχωριστή ημέρα για τη Θεσσαλονίκη σήμερα, καθώς έρχεται ένα βήμα πιο κοντά η λειτουργία του μετρό της πόλης, αφού υπογράφηκε η συμφωνία για τη λειτουργία και τη συντήρησή του. Σε τρεις μήνες από τώρα, μάλιστα, θα ξεκινήσουν και τα πρώτα δρομολόγια, όπως αποκαλύφθηκε κατά την ειδική εκδήλωση υπογραφής της συμφωνίας, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παράλληλα, σήμερα ξεναγήθηκαν δημοσιογράφοι στο αμαξοστάσιο-κέντρο λειτουργίας του μετρό Θεσσαλονίκης και στις εργασίες για τις αρχαιότητες και όσα αναδείχθηκαν.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το δεύτερο εξάμηνο του 2024 αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία το μετρό Θεσσαλονίκης και στο μεταξύ συνεχίζονται οι δοκιμές στο σύνολο της κεντρικής γραμμής, η οποία έχει ενεργοποιηθεί εδώ και περίπου έναν μήνα.

Ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, οι υφυπουργοί Νίκος Ταχιάος και Χριστίνα Αλεξοπούλου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου του μετρό Θεσσαλονίκης ενόψει της υπογραφής της σύμβασης με την εταιρεία THEMA, η οποία θα αναλάβει τη συντήρηση και τη λειτουργία του μετρό για 11 χρόνια.

Οι εργασίες στις αρχαιότητες του μετρό Θεσσαλονίκης

Την επίσημη ξενάγηση παρακολούθησαν δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ, οι οποίοι απαθανάτισαν στιγμές από τις εργασίες στις αρχαιότητες του μετρό Θεσσαλονίκης.

Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, εργάτες και αρχαιολόγοι δουλεύουν πυρετωδώς, έχουν τοποθετηθεί ξύλινες κατασκευές, ράμπες και σκάλες για τη μετακίνησή τους ανάμεσα στα τείχη, καθώς και μεγάλοι σάκοι για την καθαριότητα των μνημείων.

Μάλιστα, οι λαμαρίνες έχουν πια φύγει και οι περαστικοί μπορούν να θαυμάζουν τον χώρο και τις αρχαιότητες.

 

Δείτε το σχετικό φωτορεπορτάζ: