Κοντά στο δράμα των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας και στην προσπάθεια να κλείσουν τις πληγές τους βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία. Η Θεσσαλία διπλά χτυπημένη από την κακοκαιρία προσπαθεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της με τους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί να βρίσκονται σε απόγνωση. Κοντά στους ανθρώπους της Θεσσαλίας και στις ανάγκες τους στέκεται η Ελληνική Αστυνομία, η οποία συνδράμει με τον δικό της τρόπο στην προσπάθεια να διευκολύνει λιγάκι την καθημερινότητα των ανθρώπων που έχουν χάσει τα σπίτια και τις περιουσίες τους.

Ειδικότερα, μετά την μεγάλη καταστροφή στην Θεσσαλία η Ελληνική Αστυνομία συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης με σκοπό την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά με σχετική ανακοίνωση, η  Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της εθελοντικής της δράσης, πραγματοποίησε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, είδη υγιεινής, κ.ά.), από το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό του Σώματος, με σκοπό την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Την Τετάρτη (27/9) τα συγκεντρωθέντα είδη πρώτης ανάγκης μεταφέρθηκαν από διάφορες υπηρεσίες της Αττικής στη Σχολή Αξιωματικών της Αστυνομικής Ακαδημίας, που βρίσκονται στην Αμυγδαλέζα.

Παρόντες ήταν ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μάνος Λογοθέτης και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, που εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για την ανιδιοτελή προσφορά τους στους δοκιμαζόμενους πολίτες στη Θεσσαλία.

Μάλιστα, επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά ότι η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ανάλογες δράσεις, παρέχοντας συνδρομή και βοήθεια σε κάθε πολίτη που βρίσκεται σε ανάγκη, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη, καθώς και το κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσωπό της.

Στη δημοσιότητα δόθηκε και σχετικό βίντεο με την συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης. Δείτε το βίντεο της Ελληνικής Αστυνομίας: