Ύστερα από μαραθώνιες απολογίες, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι δύο εκ των δέκα κατηγορουμένων για την υπόθεση του κυκλώματος των πειρατικών λογισμικών συνδρομητικής τηλεόρασης. Πρόκειται για ένα 42χρονο, φερόμενο ως αρχηγό, και το συγκατηγορούμενό του, φερόμενο ως υπαρχηγό της οργάνωσης. Οι υπόλοιποι οκτώ κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ενώ σε κάποιους εξ αυτών επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση. Σε βάρος των κατηγορουμένων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της παραβίασης του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Οι κατηγορούμενοι φέρεται να νομιμοποιούσαν τα παράνομα κέρδη τους είτε με μετρητά, είτε μέσω ψηφιακών τραπεζών είτε μέσω στοιχηματικών εταιρειών.

Από την έρευνα των αρμόδιων αρχών, έχουν προκύψει στοιχεία για ακόμα επτά εμπλεκομένους, χωρίς ωστόσο να έχουν καταφέρει να τους ταυτοποιήσουν, ενώ εκτιμούν ότι στο κύκλωμα εμπλέκονται πολλοί περισσότεροι.

Σε βάρος των κατηγορουμένων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της παραβίασης του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.