Τα προβλήματα στη Θεσσαλία λόγω της κακοκαιρίας Elias αναμένεται να πολλαπλασιαστούν, καθώς η στάθμη του νερού ανεβαίνει συνεχώς στον Ενιπέα, όπου τα αναχώματα υποχώρησαν. Στην περίπτωση του Πηνειού η στάθμη του έχει φτάσει και πάλι τα 4 μέτρα, ενώ ο κάμπος έχει στάθμη νερού ύψους 6 μέτρων χωρίς να διαφαίνεται πιθανότητα να αποστραγγιστεί άμεσα.

Ολόκληροι δήμοι είναι σε επιφυλακή όσο ανεβαίνει η στάθμη του Πηνειού

Οι λάσπες αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την στιγμή για την Θεσσαλία, όπου πολλά χωριά στους δήμους Φαρσάλων και Κιλελέρ αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ο Δήμος Παλαμά είναι από τις περιοχές που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα την δεδομένη στιγμή.

Η κακοκαιρία Elias ολοκλήρωσε το "έργο" της κακοκαιρίας Daniel

H τεχνητή λίμνη Κάρλα των 38.000 στρεμμάτων που βρίσκεται στους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας, έχει πλημμυρίσει και έχει δημιουργηθεί με δίδυμη λίμνη στον κάμπο δίπλα της σε έκταση 200.000 στρεμμάτων και έχει καταστρέψει όλες τις καλλιέργειες του κάμπου. Η στάθμη της κανονικής λίμνης είναι σε οριακό σημείο και αν πλημμυρίσει θα αρχίσουν να πλημμυρίζουν και τα γειτονικά χωριά το ένα μετά το άλλο.



Πολίτες χρειάζονται ψυχολογική στήριξη 

Οι κάτοικοι είναι σε ιδιαίτερα κακή ψυχολογική κατάσταση, καθώς οι περισσότεροι ίσα που είχαν καταφέρει μετά από μεγάλους κόπους να καθαρίσουν τα σπίτια τους και να αγοράσουν νέα στρώματα, μόνο και μόνο για να πλημμυρίσουν ξανά.  Δύσκολες στιγμές περνούν και πολίτες στον Δήμο Φαρκαδόνας, ενώ βοήθεια χρειάζονται και όσοι βρίσκονται σε σκηνές στο χωριό Γριζάνο στο γήπεδο του χωριού.

Σε περίπτωση που θελήσετε να βοηθήσετε ομάδες εθελοντών που θα κληθούν να καθαρίσουν τα χωριά που έχουν υποχωρήσει τα νερά, χρειάζονται φτυάρια, πιεστικά νερού, γαλότσες, αδιάβροχα σετ και κυρίως παντελόνια και εργαλεία κήπου.