Το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias άφησε πολύ μεγάλες ζημιές στην πόλη του Βόλου, με εκατοντάδες επιχειρήσεις, σπίτια και κεντρικούς δρόμοι να έχουν καλυφθεί στις λάσπες, ενώ θα χρειαστεί να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να επανέλθει η περιοχή στην κανονικότητα.

Εικόνες καταστροφής


Τις καταστροφές κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του ΤheNewspaper.gr, από την παραλία του Βόλου στο Ξενοδοχείο «Kυψέλη» μέχρι και τον «Ίσαλο», ενώ πολλές συνοικίες του Βόλου και τα προάστια έχουν κατακλυστεί από νερά και λάσπη, καθώς ο Κραυσίδωνας υπερχείλισε.





Συνεχίζονται οι προσπάθειες για άντληση υδάτων

Παράλληλα συνεχίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Μαγνησίας οι απαντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα, μετά και τη δεύτερη κακοκαιρία. Τα τηλεφωνήματα των πολιτών είναι συνεχή, με συνέπεια κλιμάκια της υπηρεσίας να βρίσκονται διάσπαρτα κυρίως στην πόλη και σε πλημμυρισμένα σημεία και να επιχειρούν.





Στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας βρίσκονται μεγάλες δυνάμεις του Στρατού και συνδράμουν στις εκκλήσεις για βοήθεια, ενώ όλη η δύναμη της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών βρίσκεται στους δρόμους με μεγάλα οχήματα, βάρκες και μηχανήματα έργου της 1ης Στρατιάς και προσπαθούν σε συνεργασία με δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έχουν καταφθάσει απ' όλη την Ελλάδα να στηρίξουν μία κατεστραμμένη πόλη.





Μπέος: Έχει αποκατασταθεί το 80% της ηλεκτροδότησης

Κατά 80% έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στον Βόλο και κατά 65% η υδροδότηση, μετά τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία Elias, όπως ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης, Αχιλλέας Μπέος, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ.