Γυρίζει μέσα στις λάσπες και αναζητεί όσους χρειάζονται βοήθεια, ανθρώπους που καταστράφηκαν για δεύτερη φορά από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία. Ο λόγος για τον πατέρα Νικηφόρο Κοντογιάννη, τον εφημέριο στον Ιερό Ναό Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λάρισας.

Η κάμερα του onlarissa.gr εντόπισε τον ιερέα, που με γαλότσες μέσα στις λάσπες προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πλημμυροπαθείς. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ιερέας βοηθά τον κόσμο, το ίδιο έκανε και μετά το πέρασμα της προηγούμενης κακοκαιρίας, επισκεπτόμενος πολλές πληγείσες περιοχές γύρω από τη Λάρισα.

Σήμερα (28/09) ο ιερέας του Αγίου Γεωργίου Λάρισας -όπως αναφέρει το onlarissa.gr- βρέθηκε και πάλι στη Γλαύκη, που χτυπήθηκε από την κακοκαιρία, δίπλα στους πλημμυροπαθείς, και προσφέρει τις υπηρεσίες του στους συνανθρώπους του. Ο ιερέας, βουτηγμένος στις λάσπες με τις γαλότσες του, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Η κακοκαιρία Elias χτυπά τη Λάρισα: Τι λέει ο ιερέας που βοηθά πλημμυροπαθείς

«Γυρίζουμε και βλέπουμε ποιοι συνάνθρωποί μας χρειάζονται βοήθεια για να την προσφέρουμε. Τουλάχιστον αυτήν τη φορά είναι μικρότερο το κακό», αναφέρει ο ιερέας, μιλώντας στην κάμερα του onlarissa.gr για την κακοκαιρία που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

«Όπου μπορούμε βοηθάμε, προσφέρουμε καθαριστικά, κονσέρβες, ό,τι έχουμε τη δυνατότητα, από τις προσφορές που κάνει ο κόσμος για τους πληγέντες. Έχουμε και πάρα πολλούς εθελοντές, συνεργάτες τους λέμε. Μόνος του δεν κάνει ποτέ κανείς τίποτα», προσθέτει ο πατήρ Νικηφόρος Κοντογιάννης, αναφερόμενος στη βοήθεια που προσφέρει στους πλημμυροπαθείς.

Δείτε βίντεο:


Σημειώνεται τέλος ότι ο πατήρ Νικηφόρος Κοντογιάννης, ο εφημέριος στον Ιερό Ναό Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λάρισας, σύμφωνα με το onlarissa.gr, είναι ο παππάς που έγινε γνωστός πανελληνίως για τη… hi tech εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Κακοκαιρία: Μηνύματα 112 στη Λάρισα για εκκένωση περιοχών

Υπενθυμίζεται ότι η κακοκαιρία Elias πλήττει τα προάστια και τα χωριά της Λάρισας, που δέχθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης (27/09) μηνύματα 112 για εκκένωση. Σημειώνεται ότι στη Λάρισα επιχειρούν 170 πυροσβέστες με 50 οχήματα, στην Καρδίτσα 100 πυροσβέστες με 32 οχήματα, καθώς και η 5η ΕΜΑΚ και 1 άρμα.