Είναι πιθανό να υπάρξει σεισμός έως 4,8 Ρίχτερ στην περιοχή που έχει διεγερθεί στον θαλάσσιο χώρο βόρεια του Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκη Τσελέντη.

Όπως σημειώνει ο Άκης Τσελέντης σε νέα ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook -τη δεύτερη μετά τους αλλεπάλληλους σεισμούς στον Κορινθιακό-, «το γεγονός όμως ότι μιλάμε για τον Ανατ. Κορινθιακό, ο οποίος έχει βεβαρημένο σεισμικό ιστορικό και αυτή την περίοδο έχουν συσσωρευτεί τάσεις, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Ο κ. Τσελέντης, ωστόσο, αφού μας ενημερώνει ότι το Γεωδυναμικό έχει πυκνώσει το δίκτυο στην περιοχή, έχοντας εγκαταστήσει δύο σύγχρονους σταθμούς Ραδονίου και παρακολουθώντας επί 24ωρης βάσης τη σεισμικότητα στην περιοχή, ζητεί να μην υπάρχει πανικός.


Σεισμός: Ολόκληρη η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη

«Η μικροσεισμικότητα στον θαλάσσιο χώρο Β. του Ξυλοκάστρου συνεχίζεται και αυτό το 24ωρο (δείτε τον χάρτη). Η συγκεκριμένη περιοχή έχει δώσει στο παρελθόν αντίστοιχες ακολουθίες με μέγιστο μέγεθος μερικές φορές 4,8R. Αυτό να συμβεί το θεωρώ πιθανό.

Το γεγονός, όμως, ότι μιλάμε για τον Ανατ. Κορινθιακό, ο οποίος έχει βεβαρημένο σεισμικό ιστορικό και αυτή την περίοδο έχουν συσσωρευτεί τάσεις, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Το Γεωδυναμικό έχει πυκνώσει το δίκτυό του στην περιοχή και έχει εγκαταστήσει δύο σύγχρονους σταθμούς Ραδονίου που παρακολουθεί επί 24ωρης βάσης. Το Γεωδυναμικό συνεργάζεται με όλα τα Πανεπιστημιακά Σεισμολογικά εργαστήρια και με τον ΟΑΣΠ για τη βέλτιστη αξιοποίηση των μετρήσεων στα πλαίσια του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου».