Δραματικές στιγμές ζούσε για τουλάχιστον οκτώ μήνες ένας επιχειρηματίας στην Πάτρα, ο οποίος είχε μπλέξει σε δίχτυα εκβιαστών, οι οποίοι υπό την απειλή βίας, καταστροφών, ακόμη και απαγωγής των παιδιών του, του αποσπούσαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Οι Αρχές κατάφεραν με το κόλπο των προσημειωμένων χαρτονομισμάτων να εντοπίσουν μια εγκληματική οργάνωση αποτελούμενη από τέσσερα άτομα και να τους περάσουν χειροπέδες.

«Θα σου κάψουμε όλα τα αυτοκίνητα. Θα απαγάγουμε το παιδί σου. Θα σε σκοτώσουμε» ήταν οι απειλές που δεχόταν ο επιχειρηματίας, έμπορος αυτοκινήτων, ο οποίος είπε στις Αρχές πως μέσα στο χρονικό διάστημα που τον εκβίαζαν του είχαν πάρει 130.500 ευρώ. Τότε ήταν που η Ασφάλεια Πάτρας ενορχήστρωσε την επιχείρηση σύλληψής του. Έτσι, στο πάρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ της Παραλίας, στην περιοχή Ταραμπούρα, έβαλαν τέλος στη δράση των κακοποιών.

Σήμερα οι δράστες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα και στον ανακριτή για εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση από εγκληματική οργάνωση της οποίας τα μέλη χρησιμοποιούσαν σωματική βία. Επίσης, κατηγορούνται για νομιμοποίηση εσόδων, αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime