Η Θεσσαλία δεν είναι η μόνη περιοχή που βρίσκεται στο επίκεντρο από την κακοκαιρία Elias, αλλά ήδη στη Λάρισα ήδη έχει δοθεί εντολή για να κλείσουν δρόμοι. Όλη η περιοχή βρίσκεται σε εγρήγορση, με τις απαγορεύσεις να μην επιτρέπουν τη διέλευσε σε πολλούς δρόμους. 
 
Από τη στιγμή που η κακοκαιρία Elias βρίσκεται σε πλήρη ισχύ και «σφυροκοπά» τη Θεσσαλία, λίγες ημέρες μετά το φονικό πέρασμα του Daniel που προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές, χωριά της Λάρισας, των Φαρσάλων, της Φθιώτιδας και της Καρδίτσας εκκενώνονται, ενώ στον Βόλο η ΕΛΑΣ έχει δώσει εντολή για απαγόρευση κυκλοφορίας.Αρκετοί δρόμοι είναι αποκλεισμένοι σε όλο το νομό Λάρισας, αλλά και της Μαγνησίας.Κακοκαιρία Elias: Ποιοι δρόμοι έχουν αποκλειστεί

Ειδικότερα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα (έντονη βροχόπτωση και μεγάλος όγκος νερού), έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων:

* στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου από τον Κόμβο 304 ΠΕΒ μέχρι την πόλη του Βόλου σε αμφότερα τα ρεύματα κυκλοφορίας (προς Βόλο & προς Λάρισα).
* στην Ε.Ο. Βόλου – Φαρσάλων από τη θέση «Κόκκινος» μέχρι τις Μικροθήβες σε αμφότερα τα ρεύματα κυκλοφορίας (προς Μικροθήβες & προς Βόλο).

Την ίδια στιγμή, τα παρακάρλια χωριά αντιμετωπίζουν κίνδυνο να πλημμυρίσουν εκ νέου. Μήνυμα του 112 εστάλη νωρίτερα στους κατοίκους στο Σωτήριο όπου έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση όπως και στο Αρμένιο.


Κακοκαιρία Elias: Κλειστός ο δρόμος Λάρισας-Φαρσάλων

Την ίδια στιγμή, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω δυσμενών καιρικών φαινόμενων, ισχύουν οι κάτωθι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

*Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λάρισας – Φαρσάλων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας (χ.θ. 8+000) έως τα Φάρσαλα.
*Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Φαρσάλων -Βόλου, από τα Φάρσαλα έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.
*Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Φαρσάλων.

Εξαιρούνται:

*Τα οχήματα Οδικής Βοήθειας.
*Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.