Η ακρίβεια πρόκειται να επηρεάσει και το κατ' εξοχήν αγαθό πρώτης ανάγκης, δηλαδή το ψωμί. Συγκεκριμένα, το κόστος και οι τιμές με τις οποίες αγοράζουν την πρώτη ύλη προβληματίζουν τους αρτοποιούς, που φέρεται να σκέφτονται να στραφούν προς αυτήν την κατεύθυνση. 

Συγκεκριμένα, στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως οι αρτοποιοί, «χτυπημένοι» και οι ίδιοι από την ακρίβεια, αμφιταλαντεύονται εάν θα πρέπει να διατηρήσουν σταθερούς ή όχι τους τιμοκαταλόγους τους δεδομένης της αύξησης του λειτουργικού κόστους αλλά και της αβεβαιότητας για τυχόν διακυμάνσεις των τιμών της πρώτης ύλης.



Παράγοντες του κλάδου, πάντως, εκτιμούν ότι εάν υποχρεωθούν, λόγω της ακρίβειας, να προχωρήσουν σε ανατιμήσεις, αυτές θα μπορούσαν να φτάσουν έως και 15 λεπτά ανά φρατζόλα.

Το θέμα της ακρίβειας, αλλά και τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει την προσεχή Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας με την Ομοσπονδία των Αρτοποιών.



Η ομοσπονδία αναμένεται να ενημερωθεί και για τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τουπουργείο Ανάπτυξής για τα αποθέματα σιτηρών. Είναι χαρακτηριστικό πάντως το ρεπορτάζ που δίνει την Ελλάδα κατά 361% ακριβότερη στα απορρυπαντικά από την Ισλανδία. 

Κλοιός αυξήσεων στο ψωμί

-Πετρέλαιο +25%

-Αλεύρι +7% – 10% (Αύγουστος)

-Ανησυχία για ουκρανικά σιτηρά

-Καταστροφές «Daniel»

-Σε σχέση με πέρυσι +6,6%

-Νέα αύξηση +0,15 €/φρατζόλα (αν δεν ληφθούν μέτρα)