Tο μεσημέρι της Τρίτης σε αποθήκη στο Κολωνάκι, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ εντόπισαν ολόκληρο οπλοστάσιο. Τα όπλα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας και αναμένεται το πόρισμα.



Η προέλευση των όπλων

Οι Αρχές κατάλαβαν πως τα όπλα ήταν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι Αρχές κάνοντας έρευνα διαπίστωσαν πως το συγκεκριμένο οίκημα είχαν μείνει το τελευταίο διάστημα ένας μουσικός, μία σκηνοθέτιδα, υπήρχε ένα δικηγορικό γραφείο αλλά τη δεκαετία του 40’ διαπίστωσαν πως εκεί έμενε ο Μανώλης Τσουδερός, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός της χώρας στην εξόριστη κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Στη συνέχεια, είχε μεταβεί στη Μέση Ανατολή και μετά το 45’ επέστεψε στην Ελλάδα και διέμενε στο συγκεκριμένο οίκημα.

Στο συγκεκριμένο οίκημα έμενε και ο γιος του, ο οποίος συμμετείχε στον πόλεμο. Οι Αρχές πιστεύουν πως τα όπλα είχαν μεταφερθεί από τον Μανώλη Τσουδερό ή από τους φρουρούς του από τη Μέση Ανατολή.

Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός πως στο συγκεκριμένο οίκημα διέμενε τον Οκτώβριο του 1940 ο τότε Ιταλός Πρέσβης Εμμανουέλε Γκράτσι, ο οποίος πήγε το τελεσίγραφο στον Μεταξά.

Πλέον, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είναι ένας πρώην καθηγητής πανεπιστημίου, ο οποίος διαμένει στο εξωτερικό αλλά βρίσκεται σε επικοινωνία με τις Αρχές.