Σοβαρή καταγγελία για περιστατικό που συνέβη το 2019 σε κρατητήριο αστυνομικού τμήματος στην Αθήνα έκανε οδηγός ταξί, που ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα βίας από τέσσερις αστυνομικούς και πως χρειάστηκε να καλέσει το «100» για να τον σώσει στο κρατητήριο

Το πόρισμα της υπόθεσης εκκρεμεί ακόμη, ωστόσο το MEGA επανέφερε τα στιγμιότυπα που δείχνουν τον οδηγό ταξί δεμένο με χειροπέδες στο καλοριφέρ και σπρωγμένο από τους αστυνομικούς σε εκείνη τη θέση. 



Καταγγελία οδηγού ταξί για αστυνομική βία: Είχα μώλωπες σε όλο το σώμα μου και σοβαρά προβλήματα υγείας αργότερα 


Στην καταγγελία του, που εστιάζει σε τέσσερις αστυνομικούς σύμφωνα με τη δικογραφία, ο οδηγός ταξί μίλησε για ό,τι φαίνεται στο βίντεο, δηλαδή τους αστυνομικούς ΑΤ της Αθήνας να του παίρνουν την πίεση, λόγω διαβήτη, και έπειτα να τον δένουν με χειροπέδες και τα χέρια ανοιχτά στο καλοριφέρ. 

Στο ρεπορτάζ του MEGA αναφέρεται: Στην αρχή, όπως είπε, του πήραν την πίεση καθώς είναι διαβητικός και στη συνέχεια τον δένουν με τα χέρια ανοιχτά στο καλοριφέρ.

Το βίντεο, όπου φαίνεται δεμένος με χειροπέδες από το καλοριφέρ, έκανε τον γύρο του διαδικτύου και συγκέντρωσε αντιδράσεις οι οποίες δεν είναι, κατά κύριο λόγο, τιμητικές για την ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, ο οδηγός ταξί κατήγγειλε ότι μέσα στο κρατητήριο κάλεσε το «100», προκειμένου να παρέμβει για να τον σώσει από την αστυνομική βία.

Επιπροσθέτως, τόνισε πως είχε μώλωπες σε όλο το σώμα του, ενώ η συγκεκριμένη συμπεριφορά απέναντί του του άφησε σοβαρά προβλήματα υγείας. 



Με βάση ό,τι αναγράφεται στη δικογραφία, ο οδηγός ταξί καταγγέλλει τέσσερις αστυνομικούς. Η υπόθεση ερευνάται από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων και έχει διαταχτεί ΕΔΕ.

Το πόρισμα, όμως, εκκρεμεί ακόμη. Από την υπόθεση έχουν παρέλθει τρία χρόνια και εννιά μήνες, καθώς η ημερομηνία του βίντεο, όπως αναγράφεται σε αυτό, είναι η 20ή Δεκεμβρίου 2019.