Η ησυχία στο λιμάνι του Πειραιά διαταράχθηκε από την πτώση δύο ναυτικών στη θάλασσα από πλοίο που ήταν προσδεμένο και, παρότι το Λιμενικό επενέβη έγκαιρα, ερευνώνται οι λόγοι που τους οδήγησαν στο να πέσουν από ύψος οκτώ μέτρων. Μάλιστα, οι δύο ναυτικοί έπεσαν χωρίς να έχουν πάρει οποιοδήποτε μέτρο ασφάλειας, αφού δεν φορούσαν κράνη, τα οποία είναι απαραίτητα. 

Ο 34χρονος και ο 55χρονος, ναυτικοί που βούτηξαν από όχι αμελητέο ύψος στη θάλασσα, βγήκαν στην προβλήτα του λιμανιού του Πειραιά με τη βοήθεια σωσιβίων που τους παρέσχε το Λιμενικό

Το MEGA έφερε στην επιφάνεια το βίντεο που δείχνει τους ναυτικούς να πέφτουν από το προσδεμένο στο λιμάνι του Πειραιά ταχύπλοο και πληροφορεί, μάλιστα, ότι έχει ήδη αρχίσει η προανακριτική εξέταση, κατ' εντολή ανακριτή, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις για το αδόκητο συμβάν.



Διάσωση του Λιμενικού στον Πειραιά: Χρησιμοποιήθηκαν σωσίβια για να βγουν οι ναυτικοί στην προβλήτα


Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ για το συμβάν, οι δύο ναυτικοί του επιβατηγού ταχύπλοου πλοίου έπεσαν στο νερό από ύψος 8 μέτρων, ενώ το πλοίο ήταν προσδεμένο στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, τα δύο μέλη του πληρώματος του ταχύπλοου, ένας 34χρονος και ένας 55χρονος, εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού στο εξωτερικό πρωραίο κατάστρωμα του πλοίου όταν γλίστρησαν και έπεσαν στη θάλασσα.

Όπως έγινε γνωστό, δεν είχαν πάρει μέτρα ασφαλείας, καθώς δεν φορούσαν κράνη.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα στελέχη του Λιμενικού, εκ των οποίων ένα εξ αυτών βούτηξε στη θάλασσα και με τη χρήση σωσιβίων βοήθησε τους δύο ναυτικούς να εξέλθουν στην προβλήτα.



Ο ανακριτής για το συμβάν στο πλοίο διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Οι δύο ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους.

Η υπόθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη.