Η κακοκαιρία Εlias προκάλεσε έντονες βροχοπτώσεις στη Φθιώτιδα, και ειδικά στην περιοχή της Λαμίας. Από τις 5:00 το πρωί, η βροχή συνεχίζεται αδιάκοπα στη Λαμία, με κάποιες στιγμές εκδηλώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις που φθάνουν ακόμα και τα 110 κυβικά χιλιοστά ανά τετραγωνικό μέτρο.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα, εκτός από υποθαλάσσιες περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στη νότια πλευρά της πόλης. Η πυροσβεστική υπηρεσία έχει ήδη ξεκινήσει επιχειρήσεις για την απομάκρυνση των υδάτων.

Πολλοί από τους κατοίκους στο χωριό Κόμμα της Λαμίας, όπου και είχε σημάνει συναγερμός από την χθεσινή μέρα, πέρασαν τη νύχτα μέσα στο κοινοτικό γραφείο λόγω της απειλής υπερχείλισης του Σπερχειού ποταμού.

Επιπλέον, περίπου 10 οικογένειες από το χωριό Κόμμα, των οποίων τα σπίτια βρίσκονται κοντά στον ποταμό Σπερχειό, έχουν ήδη εκκενωθεί, ενώ οι υπόλοιποι κάτοικοι μετέφεραν τα ζώα και την περιουσία τους σε ασφαλή σημεία.

Τα μηχανήματα του Δήμου Λαμιέων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε ετοιμότητα σε σημαντικά σημεία, αν και δεν απαιτήθηκε παρέμβασή τους.

Από τις 6:00 το πρωί και μετά, η κακοκαιρία "Elias" βρίσκεται πάνω από την περιοχή της Αταλάντης, και η βροχή συνεχίζεται με ένταση στη Λαμία. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά σήμερα τόσο στη Λαμία όσο και στον Δομοκό, τη Μακρακώμη και τη Στυλίδα.

Σε ορισμένες περιοχές της Χαλκίδας, της Βοιωτίας και της Φωκίδας, η βροχή ήταν έντονη, και σύμφωνα με τα στοιχεία των μετεωρολογικών σταθμών, έπεσαν μέχρι και 150 τόνοι νερό ανά στρέμμα.