Καταπτώσεις βράχων στον ορεινό όγκο των Περιφερειακών Ενοτήτων Τρικάλων και Καρδίτσας προκάλεσε η κακοκαιρία Elias, ενώ προληπτικά έχουν κλείσει επαρχιακοί δρόμοι. Τα μηχανήματα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν προβλήματα που τυχόν θα δημιουργήσει η κακοκαιρία το επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων και των βροχοπτώσεων σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου εδαφικής αρμοδιότητας της ΠΕ Τρικάλων, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από το 4ο χλμ της επαρχιακής οδού Πύλης-Μεσοχώρας έως το 55ο χλμ αυτής (όρια νομού Τρικάλων με νομό Άρτας) και στην υπόγεια διάβαση Σαραγίων.

Επιπλέον, εξακολουθούν να ισχύουν οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας στα εξής σημεία:

- Επαρχιακό οδικό δίκτυο, Δημοτικές Ενότητες Ασπροποτάμου, Καστανιάς και Κλεινοβού Δήμου Μετεώρων.

- Επαρχιακή οδός Κεραμιδίου-Λάρισας.

- Επαρχιακή οδός Καλαμπάκας-Κρύας Βρύσης, στο ύψος της Γέφυρας «Διάβας».

- Επαρχιακή οδός Τρικάλων-Κάτω Ελάτης, στο ύψος της Γέφυρας Τοπικής Κοινότητας Βαλομανδρίου.

- Πεζογέφυρες «Αγίου Κωνσταντίνου», «Πελέκη» ή «Αγίου Στεφάνου» και «Κουτσομηλίων» πόλεως Τρικάλων.

Προβλήματα από την κακοκαιρία στο επαρχιακό ορεινό δίκτυο της Ηπείρου

Προβλήματα στο επαρχιακό ορεινό δίκτυο της Ηπείρου δημιούργησαν η έντονη βροχόπτωση και το χαλάζι, που σημειώθηκαν τη νύχτα. Φερτά υλικά, καταπτώσεις βράχων και μικροκατολισθήσεις σημειώνονται στα ορεινά χωριά της Κόνιτσας, του Ανατολικού Ζαγορίου, του Μετσόβου και των Τζουμέρκων.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, από τα ξημερώματα 15 μηχανήματα της υπηρεσίας εργάζονται πυρετωδώς για τον καθαρισμό των δρόμων.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ισχυρή βροχόπτωση αναμένεται να πλήξει το μεσημέρι περιοχές της Άρτας και της Πρέβεζας και η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε επιφυλακή.