Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Ρόδου από την άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε μεταξύ τριών μαθητριών, ηλικίας 13 και 15 ετών.

Η υπόθεση, που έχει πάρει πλέον τον δρόμο της Δικαιοσύνης, έπειτα από μηνύσεις που κατατέθηκαν, σημειώθηκε σε μεγάλο χωριό της ανατολικής πλευράς του νησιού ανάμεσα σε τρεις μαθήτριες, μια 13χρονη μαθήτρια της Α’ Γυμνασίου και δύο αδελφές, 15 ετών, οι οποίες είναι επίσης μαθήτριες στο ίδιο σχολείο.


Ρόδος: Το χρονικό της συμπλοκής μεταξύ των μαθητριών

Το επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της 15ης Σεπτεμβρίου, εκτός του σχολικού συγκροτήματος όπου φοιτούσαν οι τρεις ανήλικες μαθήτριες, και συγκεκριμένα σε εκδήλωση ελληνικής βραδιάς που είχε διοργανωθεί.

Εκεί ενεπλάκησαν αρχικά η 13χρονη με τη μία 15χρονη, ενώ στη συνέχεια, όπως προκύπτει από τα βίντεο, στον καυγά έλαβε μέρος και η δεύτερη αδελφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν προηγηθεί απανωτά φραστικά επεισόδια τις προηγούμενες μέρες στο Γυμνάσιο όπου φοιτούν τα κορίτσια και έγινε αναφορά στην διεύθυνση του σχολείου, τόσο από τη 13χρονη όσο και από τις δύο 15χρονες.

Εκπαιδευτικοί που είδαν το βίντεο που κυκλοφόρησε με το συγκεκριμένο περιστατικό μιλούν για συμπεριφορές που δεν είχαν ξαναδεί στην πολύχρονη εκπαιδευτική τους θητεία.

Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι πολλά από τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία της Ρόδου, ακόμα και από μικρότερες των 12 ετών ηλικίες, έχουν μέσα τους πολύ θυμό και οργή και αντιδρούν οξύθυμα και αντικοινωνικά.

*Πηγή: rodiaki.gr