Ελληνοφρένεια
Ελληνοφρένεια Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
lamia_ptosid
Ελλάδα

Λαμία: Πώς συνέβη το ατύχημα με τον 13χρονο που έπεσε από ύψος πέντε μέτρων όταν υποχώρησε κάγκελο στο σχολείο

Ο 13χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων

Μαθητής σε σχολείο της Λαμίας έπεσε από ύψος πέντε μέτρων όταν επιχείρησε να στηριχθεί σε κάγκελο το οποίο υποχώρησε. Το σοκαριστικό ατύχημα συνέβη σημειώθηκε σε Γυμνάσιο της Λαμίας με τον μαθητή να γλιτώνει από θαύμα.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία στις 17:30 της Δευτέρας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Βρίσκεται στα επείγοντα και υποβάλλεται σε εξετάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει τραυματιστεί σοβαρά, ωστόσο επικοινωνεί με το περιβάλλον.

Όπως έχει γίνει γνωστό προς το παρόν, φέρει κυρίως ορθοπεδικής φύσεως τραύματα στα κάτω άκρα και μώλωπες σε πρόσωπο και σώμα από την πτώση και θα νοσηλευτεί σε κλινική του νοσοκομείου.

Τι ακριβώς συνέβη

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ο 13χρονος προσπάθησε να στηριχθεί με την πλάτη σε κάγκελο του σχολείου το οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα το παιδί να βρεθεί στο κενό, πέφτοντας από ύψος σχεδόν 5 μέτρων.

Οι εκπαιδευτικοί έσπευσαν να βοηθήσουν το παιδί και ειδοποιήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ το οποίο, κατόπιν, παρέλαβε τον μαθητή και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας. 

Το Υπουργείο Παιδείας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

Επί τόπου βρέθηκε στο σημείο ο ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας Γιάννης Κατσαρός, ενώ η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον δήμαρχο Λαμίας καθώς οι υποδομές των σχολείων είναι αρμοδιότητα των δήμων.

Όπως έγινε επιπλέον γνωστό, δεδομένου ότι το περιστατικό εξελίχθηκε μπροστά σε συμμαθητές του παιδιού, θα υπάρχουν ψυχολόγοι όλη την εβδομάδα στο σχολείο για την στήριξή τους.