Χωρίς καμία τυπική δέσμευση για την επαναπρόσληψή τους από τον ιδιώτη εργολάβο, ο οποίος θα ανάλαβει μετά τις 30 Σεπτεμβρίου το έργο της φύλαξης του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης «Παπανικολάου», παραμένουν οι 11 συμβασιούχοι εργαζόμενοι της φύλαξης του ιδρύματος, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Για το θέμα των 11 συμβασιούχων συναδέλφων τους βρίσκονται αυτή την εβδομάδα σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του «Παπανικολάου», με αποφάσεις του Δ.Σ. του σωματείου τους. Σε ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων στο «Παπανικολάου» τονίζει ότι «οι πρώτες ''καμπάνες'' απολύσεων συμβασιούχων συναδέλφων ηχούν στις 30/9! Είναι για τους 11 συναδέλφους, συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, της φύλαξης που θα εκχωρηθεί σε εργολάβο».

Επίσης, το Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων στο «Παπανικολάου» επισημαίνει στην ίδια ανακοίνωσή του: «Την ίδια ώρα σχεδόν το 40% των εργαζομένων του νοσοκομείου εργάζεται με διάφορες ελαστικές σχέσεις εργασίας, με την λήξη τους να είναι κοντά, επιτείνοντας το καθεστώς ανασφάλειας. Δεν πρόκειται για περαστικούς, αλλά για ένα έμπειρο,εξειδικευμένο και πολύτιμο προσωπικό για την λειτουργία του νοσοκομείου. Έχει τεράστιες ευθύνες η Διοίκηση του νοσοκομείου που προχωράει τις συμβάσεις με εργολάβους και πετάει στην ανεργία τους συναδέλφους».