Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε την Παρασκευή προχώρησε η ΕΜΥ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της.

Πιο συγκεκριμένα 

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από τη Δευτέρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Την Τρίτη και την Τετάρτη θα επηρεαστούν περισσότερες περιοχές.

Πιο αναλυτικά 

  • Τη Δευτέρα (25-09-2023) βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και πιθανώς στο Ιόνιο, τη βόρεια Πελοπόννησο και τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων καθώς και στα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.
  • Την Τρίτη (26-09-2023) βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας.
  • Την Τετάρτη (27-09-2023) σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές, ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα (κυρίως στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στο νομό Καρδίτσας και στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας.

Τα έκτακτα δελτία της ΕΜΥ ανανεώνονται ανά δωδεκάωρο και για περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού ανατρέξτε στα τακτικά δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Σε εξέλιξη ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία ενόψει της κακοκαιρίας

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε μετά από δύο ώρες η ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας. Στην σύσκεψη συμμετείχαν όλα τα συναρμόδια υπουργεία, ΟΤΑ α' και β' βαθμού, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), καθώς κι ομάδα μετεωρολόγων. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση και ο συντονισμός, μετά την επικαιροποίηση των δεδομένων για την επικείμενη επιδείνωση του καιρού.