Ένα σημαντικό εύρημα που αναμένεται να ρίξει φως στην εν ψυχρώ εκτέλεση των έξι Τούρκων στη Λούτσα έχει στα χέρια της η Αστυνομία, αφού από περιπολικό της Άμεσης Δράσης ανακαλύφθηκε ένα από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για τη δολοφονία τους. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα όπλο 9 χιλιοστών, το οποίο εντοπίστηκε αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της συμπλοκής στη Λούτσα.

Η Αστυνομία πήγε στα εγκληματολογικά εργαστήρια και η βαλλιστική έδειξε πως ήταν ένα από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για τη δολοφονία των έξι Τούρκων στη Λούτσα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, δεν έχουν εντοπιστεί δακτυλικά αποτυπώματα. Η έρευνα επεκτείνεται πλέον και στο σημείο που βρέθηκε το όπλο με τις Αρχές να ερευνούν και κάμερες ασφαλείας της περιοχής ώστε να βρεθεί το άτομο που το πέταξε.



Εκτέλεση στη Λούτσα: Οι συλλήψεις των 10 ατόμων στην Τουρκία



Σε συλλήψεις ατόμων που πιθανώς να εμπλέκονται στο μακελειό στη Λούτσα προχώρησαν οι τουρκικές Αρχές. Οι συλληφθέντες πιθανότατα ανήκουν στην οργάνωση του αρχιμαφιόζου Μπαρίς Μπογιούν και εκτιμάται πως ετοίμαζαν χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη για να εκδικηθούν την εκτέλεση των συντρόφων της στην Αθήνα, σύμφωνα με την Hurriyet.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANKΑ, οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια εφόδων που έκανε η αστυνομία σε σπίτια στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη και 10 ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση.

Το μαφιόζικο χτύπημα με τους έξι νεκρούς Τούρκους σημειώθηκετο απόγευμα της Δευτέρας (11/9) και οι πρώτες ενδείξεις έκαναν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών που εμπορεύονται ναρκωτικά.

Οι περισσότεροι από 20 κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, αλλά και το ίδιο το σημείο της εκτέλεσης, δίνουν τα πρώτα στοιχεία για το πώς κινήθηκαν οι δολοφόνοι, αλλά και το πόσο καλά οργανωμένο ήταν το σχέδιο.

Αμέσως μετά την εγκληματική ενέργεια, η ΕΛ.ΑΣ εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, σημαίνοντας συναγερμό σε λιμάνια και αεροδρόμια για αυξημένους ελέγχους.