Στην Κρήτη έλαβε χώρα ο ξυλοδαρμός 13χρονου από 15χρονη, ο οποίος καταγράφηκε σε βίντεο που έφερε στην επιφάνεια η εκπομπή «Live News» του MEGA. 

Η 15χρονη χτυπάει τον νεαρό σε κοινή θέα στο Ηράκλειο της Κρήτης, παρακινείται από αυτόπτη να συνεχίσει,και, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, δείχνει να το απολαμβάνει. 

Χαρακτηριστικά τονίζεται ότι από τις ματιές που ρίχνει στο κινητό τηλέφωνο φαίνεται να το απολαμβάνει. Ο κατά δύο χρόνια μικρότερος συμμαθητής της, όμως, δείχνει να τα έχει χαμένα.

Ο φόβος και η ντροπή που αισθάνεται αποτυπώνονται στα λόγια, στις κινήσεις και στις εκφράσεις του. Για 35 δευτερόλεπτα, το προσωπικό μαρτύριό του συνεχίζεται και καταγράφεται.

To χρονικό του ξυλοδαρμού στην Κρήτη

Όλα έγιναν στις 15 Σεπτεμβρίου στην καρδιά του Ηρακλείου στην Κρήτη, με το θύμα να προσπαθεί να προστατευτεί και να κρύψει το πρόσωπό του με ένα καπέλο.

Η 15χρονη όχι μόνο δεν σταματά, αλλά σφίγγει το παιδί από τον λαιμό.

Ο 13χρονος επιλέγει να μη σηκώσει χέρι σε ένα κορίτσι. Κάθεται και υπομένει χωρίς κανείς να απομακρύνει τη 15χρονη.

Εξίσου σοκαριστικές είναι και οι αντιδράσεις των υπολοίπων στο σημείο.

Πίσω από το κινητό τηλέφωνο που καταγράφει τις σκηνές, ακούγονται άλλες δύο φωνές. Δύο άτομα που δείχνουν να διασκεδάζουν. Ο ένας, μάλιστα, ζητάει από τη 15χρονη να συνεχίσει.

Η λήψη ολοκληρώνεται, με τη 15χρονη να χτυπάει στο κεφάλι τον 13χρονο.



Οι γονείς του 13χρονου αποφάσισαν να μην αφήσουν το θέμα να περάσει έτσι. Έκαναν μήνυση στην οικογένεια της 15χρονης την Πέμπτη και έδωσαν κατάθεση σε αστυνομικούς για το μαρτύριο του παιδιού τους.

Η νέα επίθεση έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα ανάλογων επεισοδίων μέσα και έξω από σχολεία της Κρήτης.

Ο 13χρονος επέστρεψε στο σπίτι σε κακή ψυχολογική κατάσταση και αναγκάστηκε να μιλήσει όταν το βίντεο άρχισε να διανέμεται σε φίλους και γνωστούς του.

Η έρευνα στο Ηράκλειο της Κρήτης συνεχίζεται για να διαπιστωθούν τα αίτια της επίθεσης, με τις εικόνες να προκαλούν αναστάτωση και έντονο προβληματισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης.