Στην Κωνσταντινούπολη μεταφέρθηκε η εκτέλεση των έξι Τούρκων στην Αρτέμιδα, αφού η τουρκική Αστυνομία έκανε συλλήψεις. Συγκεκριμένα, έπιασε 10 ανθρώπους σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη. Εκείνοι φέρεται να σχεδίαζαν αντίποινα για τη δολοφονία των συμπατριωτών τους.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, που επικαλείται η ΕΡΤ, ανάμεσα στους υπόπτους που συνελήφθησαν είναι δύο γυναίκες αλλά και δύο αδέλφια ανδρών, οι οποίοι είναι ανάμεσα στα έξι θύματα της Αρτέμιδας.

Οι 10 συλληφθέντες, σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, είναι μέλη της συμμορίας με την ονομασία «Daltons» του Μπαρίς Μπογιούν, του Τούρκου μαφιόζου που φέρεται να βρίσκεται στην Ιταλία. Στη συμμορία αυτή φέρεται πως ανήκαν και οι Τούρκοι που δολοφονήθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου στην Αρτέμιδα, στο πλαίσιο του πολέμου ανάμεσα σε οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση κοκαΐνης στην Ευρώπη.

Tourkia_sillipseis_Artemida1
Tourkia_sillipseis_Artemida


Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, οι συλληφθέντες φαίνεται πως ετοίμαζαν αντίποινα στην Κωνσταντινούπολη για τις δολοφονίες των έξι στην Αρτέμιδα, που έγιναν από τουλάχιστον τέσσερα άτομα με 60 σφαίρες.

Οι συλλήψεις τους έγιναν έπειτα από εφόδους πάνοπλων αστυνομικών των ειδικών δυνάμεων σε σπίτια στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, ενώ το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ANKΑ δημοσιοποίησε και σχετικό βίντεο.



Σύμφωνα με ανακοίνωση των τουρκικών Αρχών, στις έρευνες που έγιναν βρέθηκαν 4 πιστόλια, 85 φυσίγγια, μικροποσότητα ναρκωτικών και χρήματα.

Υπενθυμίζεται ότι το μαφιόζικο χτύπημα με τους έξι νεκρούς Τούρκους σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου και οι πρώτες ενδείξεις έκαναν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών που εμπορεύονται ναρκωτικά.

Οι περισσότεροι από 20 κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, αλλά και το ίδιο το σημείο της εκτέλεσης, δίνουν τα πρώτα στοιχεία για το πώς κινήθηκαν οι δολοφόνοι, αλλά και το πόσο καλά οργανωμένο ήταν το σχέδιο.

Αμέσως μετά την εγκληματική ενέργεια, η ΕΛΑΣ εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, σημαίνοντας συναγερμό σε λιμάνια και αεροδρόμια για αυξημένους ελέγχους.