Για την ανταπόκριση της σημερινής απεργίας εξέδωσε ανακοίνωση το ΠΑΜΕ. Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους που συμμετείχαν μαζικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας, που με αποφασιστικότητα ξεπέρασαν την εργοδοτική τρομοκρατία, τον απεργοσπαστικό ρόλο της ΓΣΕΕ και έδωσαν τη μάχη της σημερινής πανελλαδικής απεργίας στη βιομηχανία και στις πύλες των εργοστάσιων, στους καταπέλτες των πλοίων, σε κάθε γραφείο και τόπο δουλειάς.

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα που διαδήλωσαν κάτω από τα μπλοκ των Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων σωματείων σε κλάδους και χώρους δουλειάς, έδωσαν  αποστομωτική απάντηση στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους, στους μηχανισμούς τους.

Οι μεταφορές νέκρωσαν. Παρά τη λυσσασμένη επίθεση από την κυβέρνηση, την εργοδοσία και τους μηχανισμούς τους, που από χθες έκαναν τα πάντα για να βγάλουν παράνομη την απεργία, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με τον αγώνα και την αδιάλλακτη στάση τους έκαναν κουρελόχαρτο τις αποφάσεις και τους σχεδιασμούς τους.

Χαιρετίζουμε τους συμβασιούχους πυροσβέστες που με τη μαζική τους παρουσία στην απεργιακή συγκέντρωση του Συντάγματος βροντοφώναξαν πως «οι ανάγκες της πυροσβεστικής δεν είναι εποχιακές».

Η σημερινή απεργία είναι αφετηρία νέων, αγωνιστικών κινητοποιήσεων ώστε να ακυρωθεί στην πράξη ο σχεδιασμός την κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους, να ξεχάσουμε το 8ωρο και να ζούμε για να δουλεύουμε μέσα σε ευέλικτες-εργασιακές  σχέσεις ομηρίας.