Σε κλίμα βαθιάς οδύνης πραγματοποίηθηκε νωρίτερα σήμερα στην Κομοτηνή στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου η κηδεία της 46χρονης Γλυκερίας Μεμεκίδου που έχασε τη ζωή της στο τραγικό τροχαίο της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη.

kidia_3

Σύμφωνα με το xronos.gr, πλήθος κόσμου, μεταξύ τους εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, πολιτικοί, απλοί πολίτες και φυσικά συγγενείς και φίλοι, έφτασαν στην εκκλησία για να αποχαιρετήσουν την αγαπημένη τους Γλυκερία με ένα λευκό τριαντάφυλλο.

kidia_1

Το φέρετρο της αδικοχαμένης Γλυκερίας, στην οποία αποδόθηκε ο βαθμός της υποναυάρχου, ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία.

kidia_2

Η Γλυκερία Μεμεκίδου είναι ένας από τους πέντε νεκρούς του φρικτού τροχαίου την περασμένη Κυριακή στη Λιβύη. Οι τρεις νεκροί είναι στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τα δύο παιδιά διερμηνείς, αδέλφια. Συμμετείχε στην ελληνική ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη που επλήγη σφοδρά από την κακοκαιρία Daniel και μετρά χιλιάδες νεκρούς.



Το τροχαίο συνέβη όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε η ελληνική αποστολή στον δρόμο προς την πόλη Ντέρνα συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα.