Δύο εβδομάδες μετά τη σφοδρή επέλαση της κακοκαιρίας «Daniel» η κατάσταση παραμένει δύσκολη για τον Βόλο και γενικότερα για την περιοχή της Θεσσαλίας.

Όσες κτηνοτροφικές μονάδες έχουν ακόμα ζώα (πρόβατα, κατσίκια κ.ο.κ.) δεν μπορούν να βρουν τροφή, καθώς όλες οι γύρω χορτολιβαδικές εκτάσεις έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί όσα διαδραματίστηκαν έξω από τον Αλμυρό Βόλου, όταν ένα κοπάδι πρόβατα άρχισε να ψάχνει για τροφή στα πλημμυρισμένα χωράφια.

Σύμφωνα με το TheNewspaper.gr, το κοπάδι με τα πρόβατα, αφού δεν μπορούσε να βρει χορτάρι για να βοσκήσει, εισέβαλε σε θερμοκήπιο έξω από τον Αλμυρό Βόλου, το οποίο καλλιεργεί… φαρμακευτική κάνναβη.

Το αποτέλεσμα ήταν τα πρόβατα να φάνε πάνω από 100 κιλά κάνναβη.

Ο ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου, που είχε ήδη υποστεί μεγάλη ζημιά από τη θεομηνία, είδε στη συνέχεια την παραγωγή του κατεστραμμένη από τα πρόβατα.

«Δεν ξέρω αν είναι για γέλια ή για κλάματα. Έχουμε τον καύσωνα, χάνουμε μεγάλο μέρος της παραγωγής. Έχουμε τις πλημμύρες, χάνουμε το υπόλοιπο. Και το καλύτερο; Ύστερα απ' όλα αυτά, μπαίνει στην εγκατάσταση ένα κοπάδι πρόβατα, το οποίο δεν ξέρω πώς γυρνάει, και ξεκίνησε να τρώει ό,τι είχε απομείνει. Δεν ξέρω τι να πω, ειλικρινά», λέει ο ιδιοκτήτης.