Ανείπωτος θρήνος στο Μουζάκι Καρδίτσας, που πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 27χρονου αρχιλοχία, Γιώργου Βούλγαρη, αφού πλήθος κόσμου έσπευσε να τιμήσει τη μνήμη του και να συλλυπηθεί την οικογένεια του, που δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως ο άνθρωπός τους χάθηκε έτσι ξαφνικά, στο τραγικό δυστύχημα στη Λιβύη.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του. «Γιώργο μου, λεβέντη μου, αθάνατος», φώναζε συνεχώς.

Παρόντες στην κηδεία του 27χρονου ήταν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο πρώην υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης και οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, Αεροπορίας, Στρατού και Ναυτικού.

Στον Γιώργο Βούλγαρη απονεμήθηκε ο βαθμός του Συνταγματάρχη με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη την Τρίτη 19/9, μετά από πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και κατόπιν απόφασης του αρμόδιου Συμβουλίου Κρίσεων Στρατού Ξηράς.

«Ήταν ένας ήρωας»

Στην κάμερα του Alpha μίλησε η θεία του Γιώργου Βούλγαρη, η οποία συγκινημένη είπε: «Ήταν το καλύτερο παιδί, αγαπούσε την πατρίδα του, την οικογένειά του, ένας ήρωας».Ο Γιώργος Βούλγαρης είχε δύο αδελφές οι οποίες είναι επίσης στον στρατό. «Ταξίδευε συχνά, ήταν ευχαριστημένος, αλλά κάπου είχε κουραστεί και ήθελε να σταματήσει, αυτό ξέρω, τίποτα άλλο δεν ξέρω».

Για την τελευταία αυτή ανθρωπιστική αποστολή η θεία του είπε: «Ήταν μαζί με τη μάνα του την Δευτέρα το απόγευμα, τους χαιρέτησε και έφυγαν και είπε θα πάω και θα γυρίσω. Ήταν εκπαιδευτής ελεύθερης πτώσης και έλεγε θα σταματήσει τις αποστολές», ενώ δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της κα ψέλλισε, «Συλλυπητήρια στους γονείς του, δύναμη να τους δίνει ο Θεός, δεν μπορώ να σας πω άλλο τίποτα. Ήταν ένας λεβέντης, καλό παράδεισο».