Σοκάρουν οι εικόνες από σχολείο του Ρεθύμνου στο οποίο καταγράφηκε ο άγριος ξυλοδαρμός ενός 13χρονου μαθητή. Στα πλάνα που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ φαίνεται το ανήλικο αγόρι να δέχεται χτυπήματα στο κεφάλι από τα χέρια και τα πόδια ενός άλλου παιδιού.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρει λεπτομέρειες για το πώς έγινε το θλιβερό περιστατικό και τόνισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα παιδαγωγικής υποστήριξης στους μαθητές.

«Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο της επαρχίας Ρεθύμνου την περασμένη εβδομάδα. Έχουν γίνει όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα παιδαγωγικής υποστήριξης για τους τέσσερις μαθητές που ενεπλάκησαν στο συμβάν», ανέφερε στην ΕΡΤ ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Μανούσος Μαραγκάκης.

Και συνέχισε: «Ό,τι συνέβη, συνέβη στις 07:30 το πρωί και ενώ ο οδηγός του ΚΤΕΛ είχε αφήσει τα παιδιά από έναν οικισμό στο Γυμνάσιο και συνέχισε το δρομολόγιο για να αφήσει τα υπόλοιπα παιδιά στο Λύκειο…

Δεν ενεπλάκησαν στο περιστατικό εκπαιδευτικοί. Οι εκπαιδευτικοί και ο διευθυντής πηγαίνουν στο σχολείο στις 08:00, αλλά ο αύλειος χώρος του σχολείου μένει ανοιχτός, καθώς δεν μπορούν οι μαθητές να περιμένουν στον δρόμο. Πρέπει να μπορούν να πάνε στο υπόστεγο αν βρέχει. Τα σχολεία της υπαίθρου είναι και χώροι άθλησης και παιδικές χαρές, δεν κλείνουν. Μας λυπεί το γεγονός που συνέβη, αλλά αν δεν είχαν προηγηθεί επί τρία χρόνια άπειρες ώρες παρεμβάσεων στον μέγιστο βαθμό, θα είχαμε πολύ χειρότερα αποτελέσματα».

Το σοκαριστικό συμβάν

Σύμφωνα με τη θεία του παιδιού, το άγριο περιστατικό σημειώθηκε «μέσα στο σχολείο, όχι σε ώρα που έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα. Δεν υπάρχει επιτηρητής καθηγητής».

«Δεν είναι μόνο ο ξυλοδαρμός, είναι και το άγριο μίσος. Ένας ακούγεται να λέει "σκότωσέ τον"», πρόσθεσε η θεία του παιδιού, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει και δεύτερο βίντεο με δεύτερο ξυλοδαρμό.

Όπως είπε η θεία του παιδιού, «το βίντεο διέρρευσε από τον προπονητή του θύματος στο ποδόσφαιρο. Αυτός ήταν που το γνωστοποίησε στη μητέρα».

Η θεία του 13χρονου υποστήριξε, τέλος, ότι «μίλησα με τον γυμνασιάρχη και από τα λεγόμενά του το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην μπλέξουν. Του είπα "ευτυχώς υπάρχει το βίντεο" και μου είπε "ευτυχώς για εσάς και όχι για εμάς"».

Ανήλικοι έχουν στήσει Fight Club σε σχολεία και αλάνες της Δυτικής Αττικής

Αδιανόητα πράγματα συμβαίνουν όταν πέσει το σκοτάδι και σε μεγάλο δήμο της Δυτικής Αττικής, καθώς ανήλικοι παίζουν μπουνιές σε αυτοσχέδιους αγώνες σε ένα ιδιότυπο, καθ' όλα παράνομο φυσικά, «fight club», κάτω από τη μύτη γονέων και Αρχών...

«Ο πρώτος κανόνας του Fight Club είναι: Δεν μιλάς για το Fight Club. Ο δεύτερος είναι: Δεν μιλάς για το Fight Club»!

Με αυτή τη θρυλική ατάκα ο Μπραντ Πιτ καλωσόριζε τους νεοσύλλεκτους στο Fight Club, στην ομώνυμη διάσημη ταινία του 1999.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Fight Club ήταν μια οργάνωση στην οποία οι συμμετέχοντες έπαιζαν ξύλο μεταξύ τους, σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης της πίεσης της καθημερινότητας, ωστόσο τα αποτελέσματα στο φινάλε ήταν απρόβλεπτα.

Θα μπορούσε άραγε αυτή η αρρωστημένη ιδέα της ταινίας του David Fincher να βρει πρακτική εφαρμογή στο σήμερα; Η απάντηση είναι δυστυχώς ναι και, ακόμη χειρότερα, με ανήλικους σε ρόλο διοργανωτών και συμμετεχόντων! Όλα αυτά, κάτω από τη μύτη Αρχών, δασκάλων και γονέων, σε αλάνες και σχολεία της Δυτικής Αττικής...

Το Newsbomb.gr φέρνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες που προκαλούν σοκ. Με ανήλικους να διοργανώνουν μέσα από τα social media αγώνες για ξύλο, με ανακοινώσεις για τις ημερομηνίες και τους νικητές της αναμέτρησης.

Το Newsbomb.gr έχει στη διάθεσή του τόσο τα στοιχεία της σελίδας που αναρτώνται οι αγώνες όσο και την περιοχή της Δυτικής Αττικής που γίνονται όλα αυτά τα αδιανόητα, ωστόσο για λόγους προστασίας των ανηλίκων δεν δύναται να τα δημοσιεύσουμε. Επίσης, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι αυτοί οι αυτοσχέδιοι αγώνες διοργανώνονται αρκετές φορές μέσα στον μήνα, σε διαφορετικό σημείο κάθε φορά...

Σχολεία, εγκαταλελειμμένα κτίρια και αλάνες

Οι συμμετέχοντες δεν είναι πάνω από 16 ετών και τα ραντεβού κλείνονται μέσα από τα social media, είτε με μηνύματα είτε με ανακοινώσεις στην εν λόγω σελίδα στο Instagram.

Αφού οριστεί το ραντεβού αλλά και οι δύο διαγωνιζόμενοι, στη συνέχεια ορίζεται και... διαιτητής, ο οποίος προφανώς είναι ανήλικος και επιφορτισμένος με την ασφάλεια των διαγωνιζομένων. Δηλαδή, με απλά λόγια, ένα παιδί 15-16 χρονών αποφασίζει για την ασφάλεια των άλλων παιδιών!

Οι διαγωνιζόμενοι φορούν γάντια τις περισσότερες φορές, ενώ αν ένας από τους δύο βρεθεί στο έδαφος, τότε δεν επιτρέπεται να του επιτεθεί ο αντίπαλός τους. Έτσι, αποτρέπονται, συνήθως, και οι σοβαροί τραυματισμοί.

Τον αυτοσχέδιο αγώνα παρακολουθούν και άλλοι ανήλικοι που είναι στο «κόλπο», ωστόσο ΔΕΝ τους επιτρέπεται να τραβήξουν φωτογραφίες ή video με τα κινητά τους τηλέφωνα. Αυστηρά...

Ωστόσο, υπάρχει ακόμα ένας μηχανισμός «ασφαλείας» ώστε το όλο σκηνικό να μένει κρυφό. Οι αγώνες μεταδίδονται live, όχι από τη σελίδα που ανακοινώνονται τα αποτελέσματα, αλλά μέσα από ιδιωτικά προφίλ, στα οποία θα πρέπει να γίνεις αποδεκτός από τον ιδιοκτήτη τους για να δεις την αναμέτρηση. Άρα πρόσβαση έχουν μόνοι οι «μυημένοι».

Μιλάμε για πράγματα πέρα από κάθε φαντασία, με τα ραντεβού για ξύλο να διοργανώνονται αφού πέσει το πρώτο σκοτάδι, είτε σε πάρκα είτε ακόμα και στις αυλές σχολείων ή σε οικοδομές και εγκαταλελειμμένα σπίτια.

Έπαθλο δεν υπάρχει, παρά μόνο κάτι σημαντικότερο γι' αυτές τις ηλικίες... Η υστεροφημία του νικητή. Τονίζεται ότι όσοι αγωνίζονται σε αυτό το fight club της Δυτικής Αττικής στην πραγματικότητα είναι φίλοι (!) και απλά αγωνίζονται για την πλάκα τους, ωστόσο οι μπουνιές και οι κλοτσιές που ανταλλάσσουν δεν είναι καθόλου αστείες.

Μεγάλο ερωτηματικό, ωστόσο, παραμένει το εξής: Υπάρχουν και άλλες τέτοιες λέσχες ξύλου διάσπαρτες στην Αττική και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα;

Φόβος και τρόμος συμμορίες ανηλίκων στα βόρεια προάστια - Σοκάρουν οι περιγραφές 15χρονων θυμάτων

Δεν χρειάζεται κανείς να ψάξει πολύ για να διαπιστώσει ότι η παραβατικότητα των ανηλίκων «χτυπά» κόκκινο και αντί οι δείκτες να μειώνονται, όσο περνάει ο καιρός αυξάνονται. Τουλάχιστον 1 με 2 περιστατικά καταγράφονται καθημερινά στα ενημερωτικά της ΕΛ.ΑΣ. με θύτες και θύματα ανηλίκους. Θύματα τα οποία τις περισσότερες φορές καταλήγουν με αίματα στα αστυνομικά τμήματα μαζί με τους γονείς τους για να καταθέσουν μήνυση.

Ένα τέτοιο περιστατικό εκτυλίχθηκε πριν από λίγα 24ωρα στην Κηφισιά. Δ΄θο φίλοι ηλικίας 15 ετών είχαν βγει βόλτα και αποφάσισαν να καθίσουν για λίγο στο άλσος της Κηφισιάς στα παγκάκια που βρίσκονται κοντά στην Κηφισίας, άρα σε σημείο καθόλου «τυφλό». Προφανώς αυτό ήταν αδιάφορο για τη συμμορία των 10 ατόμων που τους προσέγγισε με απειλητική διάθεση και πριν προλάβουν οι ανήλικοι να αντιδράσουν είχε ήδη ξεκινήσει το ξύλο.

Όπως κατήγγειλε το θύμα στις Αρχές: «Με ρώτησαν από πού είμαι κι αν έχω χρήματα πάνω μου. Τους απάντησα πως δεν έχω τίποτα κι εκείνοι άρχισαν να ψάχνουν το τσαντάκι μου. Ήμουν όρθιος. Ένας από αυτούς με έσπρωξε και μου είπε να καθίσω πάλι κάτω...». Είδαν το παιδί τρομαγμένο και τότε του όρμησαν.

«Ενώ έκατσα, ο ένας μου έριξε κλοτσιά στη μύτη και άλλοι δύο γροθιά στο πρόσωπο. Μου ζήτησαν να τους δώσω το τσαντάκι μου. Το έκανα», ανέφερε στους αστυνομικούς ο 15χρονος.

Αμέσως μετά την επίθεση οι δράστες έτρεξαν προς τον ΗΣΑΠ, ενώ 3 εξ αυτών γύρισαν πίσω για να χτυπήσουν τον φίλο του. Σύμφωνα με τον 15χρονο, όλοι οι δράστες ήταν ανήλικοι, ενώ κάποιοι μιλούσαν αλβανικά. Οι Αρχές τούς αναζητούν και ερευνούν αν συνδέονται με το χτύπημα στο ΟΑΚΑ, το οποίο, όπως δείχνουν τα περιστατικά, από τις απογευματινές ώρες μετατρέπεται σε γκέτο.

Το βράδυ της Παρασκευής, λίγο μετά τις 20:30, επίθεση δέχθηκε κι ένας 16χρονος ο οποίος πέρασε τις μεταλλικές αψίδες στο ΟΑΚΑ για να κινηθεί προς τον χώρο εκδήλωσης, όταν μια ομάδα περίπου 10 ατόμων του έκλεισε τον δρόμο και με τη χρήση σωματικής βίας αποπειράθηκαν να του αρπάξουν το κινητό, χωρίς όμως να τα καταφέρουν και τράπηκαν σε φυγή μέσω του ΗΣΑΠ.