Σε καμπάνια που προώθησε ο ίδιος ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρότρυνε τον κόσμο να βοηθήσει τους κατοίκους της Θεσσαλίας που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, πριν όμως είχε φροντίσει να ενισχύσει και εκείνος την προσπάθεια αυτή, προσφέροντας ένα μεγάλο ποσό.

Ειδικότερα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προώθησε πριν από μερικές ημέρες μια καμπάνια, στην οποία παρότρυνε τον κόσμο να βοηθήσει οικονομικά τους πληγέντες της Θεσσαλίας.

Όμως, προτού κάνει κάτι τέτοιο, έβαλε ο ίδιος ένα τεράστιο ποσό στον λογαριασμό, ο οποίος ανέρχεται στα 100.000 ευρώ!

Με αυτόν τον τρόπο, ο Έλληνας πρωταθλητής δείχνει ότι είναι κοντά σε όσους ταλαιπωρήθηκαν από τις φονικές πλημμύρες του τελευταίου διαστήματος.

Ταυτόχρονα να θυμίσουμε πως η καταγωγή του πατέρα του, Απόστολου, είναι από χωριό της Καρδίτσας (Προάστιο), περιοχές οι οποίες επλήγησαν περισσότερο από την κακοκαιρία Daniel.

Για ακόμα μια φορά, ο Στέφανος προσπαθεί να βοηθήσει τους συνανθρώπους του, έξω από τα φώτα της δημοσιότητας.

Αυτό είναι βέβαιο, αφού δεν ανακοίνωσε ο ίδιος τη συγκεκριμένη γενναιόδωρη πράξη του (μάλιστα, όταν ρωτήθηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου στο Καλλιμάρμαρο, απέφυγε να πει ποιες είναι ακριβώς οι κινήσεις που έκανε για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών), αλλά έγινε γνωστή από μέλη της ομάδας του.

Ο Τσιτσιπάς έχει βοηθήσει στο παρελθόν και άλλες κοινότητες, αλλά και σε περιοχές της Αθήνας, ωστόσο ποτέ δεν το ανακοίνωνε ο ίδιος. Πέρυσι είχε δωρίσει χρήματα σε ιδρύματα στην περιοχή της Βουλιαγμένης, όπου είναι και η κύρια κατοικία του, όπου και πάλι δεν είχε προχωρήσει σε ανακοινώσεις και την κίνησή του έκανε γνωστή ο δήμαρχος της πόλης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Πριν από χρόνια ξεκίνησε συνεργασία με τον οργανισμό «Μαζί για το Παιδί» και έδινε και χρήματα σ’ αυτό για κάθε νίκη του στο διπλό με τον αδελφό του, Πέτρο, ενώ είχε αναπτύξει έντονη δράση και μετά την πυρκαγιά στο Μάτι.