Οι Ένοπλες Δυνάμεις κατόπιν κατευθύνσεων της ηγεσίας, στέκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται από τις επιπτώσεις της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, συνδράμοντας με προσωπικό, μέσα και υλικά στην ανακούφιση των πλημμυροπαθών.

Εξίσου σημαντική όμως αναδεικνύεται και η εθελοντική προσφορά του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία οργανώθηκε κατόπιν εντολών του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου υπό τον συντονισμό του ΓΕΕΘΑ. Σε αυτό το πλαίσιο, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 η μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους στην έδρα της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ, τα οποία περιλαμβάνουν:

  • 120 τόνους εθελοντικής προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης (ένδυσης, υπόδησης, κλινοσκεπάσματα, συσκευασμένα τρόφιμα) του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

  • 110 τόνους αντίστοιχων ειδών πρώτης ανάγκης από τα αποθέματα Μονάδων/Σχηματισμών των Ενόπλων Δυνάμεων από όλη την επικράτεια.

Οι ανωτέρω ποσότητες παρελήφθησαν από την 1η ΣΤΡΑΤΙΑ/EU-OHQ και μέσω αυτής θα προωθηθούν στα αρμόδια κλιμάκια της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου και εν συνεχεία με μέριμνά τους, θα διανεμηθούν στους πληγέντες από τα πλημμυρικά φαινόμενα κατοίκους.

Η άμεση ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, αποτελεί απόδειξη του υψηλού αισθήματος αλτρουισμού που χαρακτηρίζει το σύνολο του προσωπικού των ΕΔ.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, πέραν της αποστολής και του έργου τους που εκτελούνται στο ακέραιο θα συνεχίσουν, όπως κάνουν πάντα διαχρονικά, να συντρέχουν στο πλευρό της Ελληνικής κοινωνίας όταν υπάρχει ανάγκη.