Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στη Λάρισα, όταν άγνωστοι διέρρηξαν ΑΤΜ τράπεζας και χρηματοκιβώτιο στο πλημμυρισμένο από τα νερά του Πηνειού σούπερ μάρκετ, απέναντι από τη συνοικία των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την εφημερίδα «Ελευθερία», το βράδυ της Τετάρτης 13/09, πριν ακόμη αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας στον δρόμο Λάρισας-Γιάννουλης λόγω και της επικίνδυνα υψηλής στάθμης των πλημμυρισμένων υδάτων, οι δράστες εισέβαλαν στον χώρο του πολυκαταστήματος και διέρρηξαν το τραπεζικό ΑΤΜ, όπως και το χρηματοκιβώτιο του σούπερ μάρκετ, με λεία χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι διαρρήκτες φαίνεται να χρησιμοποίησαν ακόμη και επαναφορτιζόμενο «τροχό», προκειμένου να ανοίξουν τόσο το ΑΤΜ, από το οποίο αφαίρεσαν τις κασετίνες, όσο και το χρηματοκιβώτιο.

Μάλιστα, η ορμή των υδάτων φαίνεται να διευκόλυνε τη δράση τους, αφού τα νερά έσπασαν στην κυριολεξία τις εισόδους του πολυκαταστήματος, γκρεμίζοντας ακόμη και τοιχία.

Οι δράστες βρήκαν το κατάλληλο χρονικό περιθώριο να δράσουν, όπως εκτιμάται, από την πίσω πλευρά του κτιρίου, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, με δεδομένο μάλιστα ότι στη συγκεκριμένη περιοχή είχε από ημέρες διακοπεί η κυκλοφορία πολιτών και οχημάτων, ενώ από χθες το μεσημέρι που τμήμα του δρόμου αποδόθηκε στην κυκλοφορία αναμενόταν να προσεγγίσουν τον χώρο οι υπεύθυνοι των στεγαζόμενων καταστημάτων.

Τη διάρρηξη διερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.