Πήγε στις Σποράδες για εργασία μετά την κακοκαιρία Daniel και βρέθηκε κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση δύο 14χρονων κοριτσιών.

Ο άνδρας, που είναι πατέρας και παππούς 3 παιδιών, συνελήφθη και καταδικάστηκε. Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του, υποστήριξε πως ό,τι έκανε το έκανε για πλάκα, αλλά δεν έπεισε τους δικαστές. Φως στα γεγονότα έριξε ένα βίντεο που πρόλαβε να τραβήξει η μία από τις δύο ανήλικες μαθήτριες, με την όλη υπόθεση να προκαλεί σάλο σε ολόκληρη τη Μαγνησία.

Το περιστατικό

O 64χρονος πλησίασε δυο 14χρονες μαθήτριες σε νησί στις Σποράδες και τους έδινε 600 ευρώ για να τον πάρουν αγκαλιά και να προχωρήσουν σε μεταξύ τους περιπτύξεις. Όλα συνέβησαν την περασμένη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου του 2023, όταν ο 64χρονος που βρέθηκε στο νησί για να εργαστεί σε οικοδομή που υπέστη ζημιές από τις πλημμύρες αναζητούσε «θύματα» στις βόλτες του.

Πλησίασε στις 23:00 δύο μαθήτριες και ζήτησε να πάνε σε μια απόμερη περιοχή ώστε να τον πάρουν αγκαλιά. Θα τους έδινε, όπως είπε, 50 ευρώ. Εκείνες φοβισμένες τον έδιωχναν και ο 64χρονος προσέφερε 600 ευρώ για να έχουν οι 14χρονες μεταξύ τους επαφή με φιλιά.

Ο 64χρονος οικοδόμος, κάτοικος Βόλου, αλβανικής καταγωγής, πατέρας και παππούς τριών εγγονιών, βιντεοσκοπήθηκε από τη μια ανήλικη, η οποία ενημέρωσε τον πατέρα της.

Καταδικάστηκε

Την Τρίτη το πρωί κατέθεσε μήνυση και ο 64χρονος συνελήφθη με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή.

Χθες, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, παραπέμφθηκε σε δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και κατέθεσαν ως μάρτυρες εναντίον του η ανήλικη και ο πατέρας της, επίσης αλβανικής καταγωγής, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι έκανε πλάκα στις μαθήτριες και ότι μετάνιωσε για την πράξη του. 

Έκλαιγε ζητώντας συγγνώμη, ενώ είχε δίπλα του τη σύζυγό του που τον υπερασπίστηκε, μιλώντας για το ήθος του και την εργατικότητά του.

«Ένιωσα φόβο»

Η μαθήτρια στην κατάθεσή της παρέθεσε τα γεγονότα και ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος ακούμπησε την ίδια και τη φίλη της στα γόνατα και όταν απομάκρυναν το χέρι του, εκείνος επέμενε να τις ακουμπά.


«Ένιωσα φόβο από τη συμπεριφορά του, μου φάνηκε παράξενη και τον βιντεοσκόπησα. Για να τον ξεφορτωθώ φίλησα τη φίλη μου στο μάγουλο. Εκείνος είχε ένα πορτοφόλι και έβγαλε λεφτά και μας τα έδειχνε»,
 είπε η 14χρονη.

Σύμφωνα με το gegonota.news, το δικαστήριο αναγνώρισε για τον 64χρονο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 12 μηνών. Διέταξε την έκτιση ποινής 30 ημερών και του έδωσε το δικαίωμα έφεσης που έχει αναστέλλουσα δύναμη και αφέθηκε ελεύθερος.