«Έχει εμφανιστεί ένας κύριος από την περιοχή του Παλαμά που κάνει χωματουργικές εργασίες και σπάσιμο λίθων και παραδέχθηκε πως έσπασε το ανάχωμα στου Καράμπαλη», τόνισε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Πρωινές ιστορίες» με τον Γιάννη Αργυρό ο Γιώργος Μπαρτζώκης, δικηγόρος Λάρισας

Έκανε λόγο για τοπικισμούς στη Θεσσαλία λέγοντας χαρακτηριστικά πως όταν υπήρχαν θεομηνίες κάποιοι κύριοι πήγαιναν με  χωματουργικά μηχανήματα κατά το δοκούν.



Αναλυτικά η συνέντευξη

Γ.ΜΠΑΡΤΖΩΚΗΣ: Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, ήδη παρουσιάστηκαν δύο εργολάβοι που πήγαν και χτυπήσανε τα αναχώματα Καράμπαλη μετά από εντολή του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας και ελέγχεται και ποιων άλλων. Χθες παρουσιάστηκε ένας κύριος από την περιοχή του Παλαμά που διατηρεί χωματουργικές εργασίες και σπάσιμο λίθων και είπε «εγώ το έσπασα το φράγμα του Καράμπαλη». Λέει ο κύριος αυτός ότι πήρε εντολή από τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας.

Γ.ΜΠΑΡΤΖΩΚΗΣ: Υπάρχει κάποια τηλεφωνική σύνδεση του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας με το δήμαρχο Καρδίτσας; Γιατί εμείς θα ζητήσουμε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αν την νύχτα της πλημμύρας υπήρχε επικοινωνία του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας με τον δήμαρχο Καρδίτσας. Με τον δήμαρχο Παλαμά υπήρχε επικοινωνία ... Ο δήμαρχος Καρδίτσας βγήκε στα κανάλια και είπε ότι δεν έγινε καμία παρέμβαση, λένε ψέματα αυτοί που λένε ότι έγινε παρέμβαση. Άρα δεν εμπιστευόμαστε κανέναν γιατί τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά γιατί όχι μόνο καταστράφηκαν περιουσίες αλλά χάθηκαν ανθρώπινες ζωές χωρίς κανένα νόημα.

Γ.ΜΠΑΡΤΖΩΚΗΣ: Λυπάμαι που το λεω αλλά υπάρχουν τοπικισμοί στη Θεσσαλία, κάθε φορά που γινότανε μια θεομηνία πηγαίνανε με σκαπτικά εργαλεία και κάνανε κατά το δοκούν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν δηλαδή ουσιαστικά γράφοντας στα παλιά τους τα υποδήματα την Πολιτική Προστασία, τον υπουργό γιατί και αυτός εκτέθηκε γιατί είπε στην αρχή ότι δεν έγινε καμία ανακατεύθυνση των νερών και όμως αποδεικνύεται με ανθρώπους που πήγαν και σκάψανε.