Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η τραγωδία στον Πειραιά όπου ένας νέος άνθρωπος, ο 36χρονος Αντώνης Καργιώτης, έχασε τη ζωή του όταν μέλος του πληρώματος του Blue Horizon τον έσπρωξε στη θάλασσα με αποτέλεσμα να πνιγεί. Μάλιστα το πλοίο αναχώρησε κανονικά για το Ηράκλειο σαν να μη συνέβη τίποτα.

To MEGA, παρουσίασε αναλυτικά, με χρονική σειρά τα δραματικά γεγονότα στο λιμάνι του Πειραιά. Τη θέση του Blue Horizon σε κάθε έναν από τους διαλόγους του πληρώματος και τη στάση των ναυτικών που πλέον αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, με το πέρασμα της ώρας. Από τα πρώτα λεπτά που ήταν αδιάφοροι και χαλαροί, μέχρι την ώρα που κατάλαβαν πως είχαν μπλέξει.

Για κακή τους τύχη η αλήθεια είχε καταγραφεί σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας του λιμανιού και οι προσπάθειες συγκάλυψης ήταν καταδικασμένες να αποτύχουν.

To χρονικό της τραγωδίας

Η αρχή των δραματικών γεγονότων, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του MEGA, καταγράφεται από κάμερα ασφαλείας. O Αντώνης βγαίνει από το πλοίο που είχε μπει λίγο νωρίτερα επειδή πιθανότατα ήθελε να παρακολουθήσει τον τρόπο που έμπαιναν στο γκαράζ τα τελευταία οχήματα. Είναι 21:04 λεπτά και η φόρτωση συνεχίζεται.

Στις 21:09 γίνεται λόγος για ολοκλήρωση της φόρτωσης και επιβίβασης των επιβατών και στις 21:13 γράφεται στο ημερολόγιο της γέφυρας, η λέξη απόδεση. Ένα λεπτό μετά (21:14) ο 36χρονος προσπαθεί να μπει στο Blue Horizon και οδηγείται στον θάνατο.

Ο καπετάνιος, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες, έχει ήδη τα πάντα από τα μόνιτορ που έχει μπροστά του.

Σε αυτό το σημείο, μπορούμε να δούμε στο βίντεο του MEGA τον κατηγορούμενο ύπαρχο να πιάνει τον ασύρματο και να απευθύνεται στον καπετάνιο. Του αναφέρει πως ο Αντώνης επιπλέει στη θάλασσα και ο πλοίαρχος του Blue Horizon θεωρεί πως ο άτυχος άντρας είναι ακόμα ζωντανός.

Τον εγκαταλείπουν (21:15) χωρίς κανείς να τον βοηθήσει. Θεωρούν πως αυτό που έγινε δεν τους αφορά, πως ο Αντώνης θα βρει ένα τρόπο να γλιτώσει χωρίς την βοήθειά τους. Για 20 λεπτά όμως η σορός του 36χρονου επιπλέει στη θάλασσα του λιμανιού και το Blue Horizon κινείται.

Ώρα 21:24. Ο καπετάνιος φωνάζει στη γέφυρα τον ύπαρχο και αρχίζουν να συζητούν με άλλα μέλη του πληρώματος.

Στις 21:26 και ενώ το Blue Horizon συνεχίζει το ταξίδι του, αρχίζουν τα τηλέφωνα στην πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Ο Αντώνης είναι νεκρός (21:33) και στη γέφυρα οι συζητήσεις για το έγκλημα συνεχίζονται.

Τα πάντα αλλάζουν στις 21:45 τη νύχτα όταν ο πλοίαρχος του Blue Horizon παίρνει εντολή να σταματήσει, απέναντι από το ύψος της Γλυφάδας.

Για 20 λεπτά το πλοίο μένει ακινητοποιημένο και στις 22:05 παίρνει νέα εντολή από το λιμεναρχείο να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά. Όλοι στη γέφυρα έχουν αρχίσει να σκέφτονται και να φοβούνται πως το έγκλημα θα αποκαλυφθεί.

Το Blue Horizon έχει πάρει το δρόμο της επιστροφής και στις 22:21 το λιμεναρχείο επικοινωνεί εκ νέου με τον κατηγορούμενο πλοίαρχο και ρωτάει ποιοι ήταν στον καταπέλτη, την ώρα που ο Αντώνης βρέθηκε στη θάλασσα.

Στις 22:26 οι κατηγορούμενοι μαζεύονται εκ νέου στη γέφυρα για να συνεννοηθούν και ακολουθεί νέα επικοινωνία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Μέσα σε μία ώρα και 12 λεπτά. Από τη στιγμή που ο Αντώνης οδηγήθηκε στον θάνατο μέχρι αυτές τις σκηνές με τους κατηγορούμενους να συλλαμβάνονται στο λιμάνι του Πειραιά.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: 

Το τηλεφώνημα σε υψηλόβαθμο στέλεχος

Το MEGA και το Live News κάνουν ακόμα μία σημαντική αποκάλυψη σχετικά με το μυστήριο που υπάρχει γύρω από το πρόσωπο το οποίο ενημερώθηκε για όσα έλαβαν χώρα στο Blue Horizon το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο 36χρονος Αντώνης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Live News, πρόκειται για υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας και επί τουλάχιστον μία ώρα συνομιλούσε με τον πλοίαρχο και το υπόλοιπο πλήρωμα, ζητώντας εξηγήσεις.

Συγκεκριμένα, για 1 ώρα και 45 λεπτά το πρόσωπο αυτό (Σ.Κ.) μιλούσε στο τηλέφωνο με τον πλοίαρχο, τον ύπαρχο και τα άλλα μέρη του πληρώματος.

Πλοίαρχος: Πάρε μία τον Κ… Θέλει λεπτομέρειες για το τι έγινε. Μην πεις πολλά.

Ύπαρχος: Έλα Σ… Ο Μ. είμαι.

Πλοίαρχος: Έλα Σ. Να μιλήσουμε με τον θάλαμο; Δεν έχουμε μιλήσει με τον θάλαμο ακόμα.

Σ.Κ.:…

Πλοίαρχος: Όχι, με το Λιμενικό μίλησα κατευθείαν.

Σ.Κ.:…

Πλοίαρχος: Μίλησα κατευθείαν, τους το ανέφερα το περιστατικό και είχαν ενημ…

Σ.Κ.:…

Πλοίαρχος: Ωραία, ντάξει. Έγινε, καλώς. Είχε εισιτήριο, μου λέει και βγήκε έξω κάτι να πάρει, αυτό μου είπε τώρα ο λογιστής. Δεν ξέρω τώρα τι… Δεν έχω στοιχεία να ξέρω τι είδα. Αυτό τους έχω πει. Πρέπει να τακτοποιηθεί, να το δούμε.

Σ.Κ.:…

Πλοίαρχος: Ντάξει. Τράβηξέ με στην μπούκα Σ.