Από μικρός φαίνεται ο… καλός μαθητής. Το απίθανο περιστατικό που συνέβη στην Εύβοια μαρτυρά όμως πολλά περισσότερα, καθώς ένας μαθητής νηπιαγωγείου μπερδεύτηκε και πήγε κατά λάθος στο δημοτικό, χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς.

Τι συνέβη όμως; Όλα έγιναν το πρωί της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου. Το σχολικό λεωφορείο πέρασε για να πάρει τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού.

Αφού τα παιδιά επιβιβάστηκαν όλα κανονικά, η πρώτη στάση έγινε στο δημοτικό. Εκεί ένας μικρός μαθητής του νηπιαγωγείου μπερδεύτηκε και κατέβηκε.

Μάλιστα, μπήκε κανονικά σε σχολική αίθουσα, κάθισε στο θρανίο και πήρε και βιβλία.

Ο μικρός μαθητής έγινε αντιληπτός από τους καθηγητές ύστερα από ώρες.

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν τρεις ώρες, όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα, και το ρολόι να δείξει 11:00 για να γίνει αντιληπτό από τους δασκάλους ότι το παιδί δεν ανήκε στο σχολείο τους και ήταν μικρότερης ηλικίας.

Αφού έγινε η αντιπαραβολή των ονομάτων με τις λίστες μαθητών, τότε αντιλήφθηκαν τι έχει συμβεί.

Έτσι, ενημέρωσαν τόσο το νηπιαγωγείο του, που επίσης δεν φαίνεται να είχε αντιληφθεί ότι ο μικρός δεν ήταν παρών, όσο και τους γονείς του.

Ξέχασαν 9χρονο ΑμεΑ σε λεωφορείο για τέσσερις ώρες

Εν τω μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη την ίδια μέρα ξέχασαν 9χρονο ΑμεΑ σε λεωφορείο για τέσσερις ώρες.

Όπως έγινε γνωστό, ο 9χρονος επρόκειτο να παρακολουθήσει απογευματινό πρόγραμμα σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και γι’ αυτόν τον λόγο επιβιβάστηκε στο λεωφορείο από το σπίτι του.

Στο ίδιο όχημα βρίσκονταν κι άλλα παιδιά που παρακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα. Φτάνοντας στο ΚΔΑΠ, τα παιδιά αποβιβάστηκαν κανονικά από το λεωφορείο, εκτός από τον 9χρονο, χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό από κανέναν.

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν τέσσερις ώρες για να διαπιστωθεί από τον οδηγό της επόμενης βάρδιας ότι το παιδί είχε εγκαταλειφθεί εντός του λεωφορείου.

Μετά την καταγγελία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τον 42χρονο οδηγό και την 23χρονη συνοδό. Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για σωματική βλάβη από αμέλεια και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.