Όλη την Ελλάδα συγκλόνισε το βίντεο που δημοσιεύτηκε στα social media από μια από τις επιχειρήσεις της ΕΜΑΚ σε ένα πλημμυρισμένο σπίτι στη Θεσσαλία. Σε αυτό απεικονίζεται η επιχείρηση αντρών της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό ενός μωρού και της οικογένειάς του.

Ο πυρονόμος πυροσβέστης από την 8η ΕΜΑΚ ακούγεται να λέει «ψυχούλα μου» για το μωρό, ενώ ο συνάδελφός του, που το κρατάει στα χέρια του, μόλις κατάφερε να περάσει από τα νερά που είχαν πλημμυρίσει το σπίτι, ακούγεται να λέει «έλα να το πάρει η μαμά στην αγκαλιά» και δίνει το παιδάκι στη μητέρα του, η οποία ξεσπάει σε λυγμούς.

Ο 50χρονος Πασχάλης Δρουμπούρας, που μένει στον Τύρναβο, είναι πυρονόμος πυροσβέστης από την 8η ΕΜΑΚ. Ασκεί τα καθήκοντά του από το 1998. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο. Ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας, μιλάει αποκλειστικά στην «ΟΝ time» για όλα όσα έζησε.

«Την Παρασκευή το βράδυ πήγαμε στις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης και ξεκινήσαμε να βγάζουμε κόσμο από τις κατοικίες που μας έδιναν τηλεφωνικά από το 199. Ασταμάτητα, με τη βάρκα, βγάζαμε κόσμο. Ξημερώνοντας Σάββατο πρωί, ενημερωθήκαμε για μια οικογένεια που είχε ένα βρέφος τριών μηνών σ’ ένα από τα κτίρια και ψάξαμε να βρούμε την πολυκατοικία. Εντοπίσαμε την οικογένεια που ήταν στο δεύτερο όροφο και, αφού βάλαμε τη μητέρα και το μεγαλύτερο παιδί στη βάρκα, στη συνέχεια, όπως είδατε στο βίντεο, μετέφερα το βρέφος παίρνοντάς το από τον πατέρα του και δίνοντάς το στη μητέρα του, που ήταν στη βάρκα. Εκείνη τη στιγμή έκλαιγε. Ήταν μια συγκινητική στιγμή για όλους μας. Όταν πήρα το παιδί αγκαλιά, ένιωσα ένα μεγάλο χαμόγελο.

Στη συνέχεια τους μεταφέραμε όλους σε ασφαλές σημείο. Αυτό για όλους μας είναι μια επιβράβευση για την προσπάθεια που κάνει όλο το πυροσβεστικό σώμα και είμαστε εδώ, δεν θα φύγουμε από το πλευρό των πολιτών που έχουν ανάγκη. Έχουμε ζήσει πολλά συμβάντα. Ήμασταν και στα Τέμπη. Ζούμε καταστάσεις δύσκολες και θα κάνουμε ό,τι μας ζητηθεί, να βοηθήσουμε. Ο γιος μου είναι υπερήφανος γι’ αυτά που βλέπει. Η γυναίκα μου αγωνιά. Έχω τελειώσει Γυμναστική Ακαδημία και κατά τύχη βρέθηκα στην Πυροσβεστική. Είμαι υπερήφανος που δουλεύω εκεί και γι’ αυτό και το κάνω».