Το σενάριο να στήθηκε παγίδα στους έξι Τούρκους που εκτελέστηκαν στη Λούτσα πριν από μερικά 24ωρα φαίνεται να ενισχύει σημερινό δημοσίευμα της Yeni Safak, σύμφωνα με το οποίο στα θύματα εστάλη μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα 10 λεπτά πριν από τη δολοφονία τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο SMS αναφέρονταν τα εξής: «Η θέση σας έχει αποκαλυφθεί, φύγετε από το σπίτι άμεσα, θα σας σκοτώσουν». Όπως υποστηρίζει η Yeni Safak, όταν οι έξι Τούρκοι έλαβαν το μήνυμα αυτό αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το σπίτι που είχαν νοικιάσει στη Λούτσα, χωρίς να γνωρίζουν ότι λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω θα τους έστηναν φονική ενέδρα.

Η Yeni Safak αποκαλύπτει επίσης το εγκληματικό παρελθόν των έξι εκτελεσθέντων: Ο 22χρονος A.T. είχε φάκελο για 25 αδικήματα και 16 εντάλματα σύλληψης, ο 23χρονος B.T. 32 αδικήματα και 6 εντάλματα σύλληψης, ο 24χρονος O.K.Τ. 13 αδικήματα και δύο εντάλματα σύλληψης, ο 31χρονος D.E.B. τρία αδικήματα και επτά εντάλματα σύλληψης, ο 24χρονος Ö.K. 6 αδικήματα και δύο εντάλματα σύλληψης, ενώ φάκελο στις τουρκικές Αρχές είχε και ο B.Ç.

Η ταυτότητα των 6

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., οι έξι νεκροί στη Λούτσα ταυτοποιήθηκαν ύστερα από επικοινωνία και συνεργασία με τις Europol και Interpol, καθώς και με απευθείας επαφές με τις αστυνομικές Αρχές της Γαλλίας και της Τουρκίας.

Όπως σημείωσαν οι ίδιες πηγές, πρόκειται για Τούρκους υπηκόους, πέντε από τους οποίους έφεραν πλαστές γαλλικές ταυτότητες, ενώ ο έκτος ταυτοποιήθηκε μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων. Όλοι τους ήταν μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία δρούσε στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εγκληματική ομάδα δρούσε, όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα, σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όχι στην Ελλάδα