Κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Καρδίτσας που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel, μίλησαν στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», για τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel και το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης στους διασωθέντες.

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι προσπάθειες όλων των διασωστικών ομάδων για τον απεγκλωβισμό των πολιτών στη Θεσσαλία.

Το 1ο δημοτικό σχολείο Καρδίτσας και το 2ο λύκειο έχουν ετοιμαστεί και φιλοξενούν από χθες κόσμο. Είναι το δεύτερο βράδυ που περνούν στο συγκεκριμένο σημείο κάποιοι από τους κατοίκους ενώ στο 1ο δημοτικό υπάρχουν 50 άτομα τα οποία κοιμόνται.

Σημειωτέον πως έχουν περάσει πάνω από 300 άτομα από το σχολείο που φιλοξενεί απεγκλωβισθέντες, ενώ πολλοί συγγενείς τους έρχονται και τους παραλαμβάνουν, μεταφέροντάς τους σε ξενοδοχεία στην Καρδίτσα, αλλά και σε σπίτια κατοίκων.

Τεράστια είναι και η ανταπόκριση του απλού κόσμου, ο οποίος ανοίγει τα σπίτια του προκειμένου να φιλοξενήσει ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες και τα σπίτια τους.

Στους πολίτες που έχουν απεγκλωβιστεί έχουν δοθεί τα είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και ρούχα, αλλά και νερό, καθώς η υδροδότηση είχε διακοπεί και για πολλές μέρες δεν είχαν πιει ούτε νερό.

Τα ελικόπτερα στο γήπεδο της Καρδίτσας έχουν φέρει από προχθές 390 άτομα.

Συγκλονίζουν ωστόσο και οι μαρτυρίες κατοίκων που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

«Από το Ριζοβούνι είμαι. Ήμασταν σε διώροφο σπίτι στο σπίτι του προέδρου. Το νερό ήταν πάνω από 2 μέτρα, μείναμε δύο βράδια στο διαμέρισμα. Φοβήθηκα πολύ, δεν έμεινε τίποτα.

Το χωριό δεν είχε πού να πάει όλοι μαζεύτηκαν στα πιο ψηλά σπίτια. Ήρθαν τα ΕΚΑΜ και μας πήραν, ένας δήμαρχος δεν ήρθε να πει κάτι στο χωριό. Κάποιον τον πήρε το νερό και τον σώσαμε. Δεν μπορούμε να πάμε δεν γνωρίζουμε τίποτα», είπε ένας κάτοικος.

«Εγώ είμαι από Παλαμά. Ήμουν σε ένα διώροφο σπίτι για μία μέρα. Πολύς κόσμος υπήρχε εκεί. Είχα 200 πρόβατα και πνίγηκαν όλα, καταστράφηκα», ανέφερε ένας άλλος κάτοικος της ευρύτερης περιοχής της Καρδίτσας, μιλώντας στο MEGA.