Άνδρας που έχει εγκλωβιστεί στα πλημμυρισμένα, μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, Καλύβια Τρικάλων, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, περιγράφει πως περίπου δέκα άτομα έχουν παραμείνει στην ταράτσα του σπιτιού αναμένοντας βοήθεια, δηλώνοντας ότι «προσπαθούμε να αντέξουμε»

Στο χωριό, που περικυκλώνεται από ποτάμια, η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από τραγική. Δεν υπάρχει υδροδότηση και νερό κι έτσι βάρκες περνούν στα πλημμυρισμένα για να δώσουν είδη πρώτης βοήθειας, όπως μπουκάλια με νερό, στους πολίτες.

Περιγράφει πως η στάθμη των υδάτων σε ορισμένα σημεία ξεπερνά τα τρία μέτρα, ενώ το χαμηλότερο ύψος που μπορεί να έχει φτάσει κατά τόπους είναι 1,5 μέτρο. «Έχουν καταστραφεί τα πάντα, δεν υπάρχει τίποτα, θα τεθεί πλέον θέμα επιβίωσης», σχολιάζει.



Εξίσου δραματική είναι η κατάσταση και στο χωριό Μαραθέα Καρδίτσας.

Η κ. Βαλεντίνη, κάτοικος του χωριού, αναφέρει στον ΣΚΑΙ πως υπάρχει ανάγκη για τρόφιμα. «Ένας νεφροπαθής δεν πρόλαβε μόλις το ελικόπτερο», περιγράφει, τονίζοντας πως υπάρχουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα.



Περί τους 250 εκτιμά πως είναι οι εγκλωβισμένοι στην περιοχή. «Στείλτε όσες περισσότερες βάρκες μπορείτε», τονίζει.

Ο Σπύρος Στάθης, κάτοικος από τον Κοσκινά Καρδίτσας κάνει λόγο για τραγική και απελπιστική κατάσταση. «Εδώ και τρεις μέρες εδώ μέσα, σε ένα διώροφο 50 άτομα», τονίζει στον ΣΚΑΪ. «Πνιγήκαμε και δυστυχώς θα θρηνήσουμε θύματα», τονίζει. «Πριν από λίγο ήρθε σκάφος και μας έδωσε νερό», προσθέτει και εξηγεί πως στο χωριό πρέπει να υπάρχουν περί τα 300 άτομα. «Έχει τελειώσει και το κουράγιο και η υπομονή», συνοψίζει.

Δεκάδες εγκλωβισμένοι συμπατριώτες μας καλούνται να δώσουν μια τιτάνια μάχη για τη σωτηρία μετά το ολέθριο πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.